Locul din România pe care trebuie să-l vizitezi cel puțin o dată în viață. Este de o frumusețe rară, fiind considerat o adevărată bijuterie

Atunci când vine vorba despre castele din țara noastră, nimeni nu poate nega că două nume acaparează, complet, orice discuție: Bran și Peleș. Aceste construcții impozante au devenit adevărate simboluri naționale, iar în ce privește industria turismului, ele sunt și o adevărată mină de aur. Însă există un alt castel, la fel de frumos, cât și cu o istorie la fel de lungă, care nu se bucură de aceeași popularitate: castelul Károlyi.

Probabil că niciunul dintre noi nu poate nega faptul că, atunci când vorbim despre castele construite în țara noastră, există 2 nume care acaparează complet orice conversație: Bran și Peleș. Acestea nici nu mai au nevoie de vreo introducere, deja devenind adevărate simboluri naționale, cunoscute chiar și dincolo de hotarele României. Iar dacă ne gândim la industria turismului, Bran și Peleș sunt adevărate comori de aur, care par să devină din ce în ce mai importante, în privința vizitatorilor care le calcă pragul.

Însă, mai există un castel, atât cu o istorie uriașă, cât și o frumusețe rară, care nu se bucură de aceeași popularitate în rândul turiștilor, deși, fără doar și poate, o merită din plin! Este vorba despre castelul Károlyi, din județul Satu Mare! Construit cu multe secole în urmă, în anul 1482, acest castel a avut o istorie dificilă, fiind distrus și restaurat în repetate rânduri! Iar astăzi, este o atracție turistică pe care nu trebuie să o ratați!

Castelul Károlyi, o adevărată bijuterie a Transilvaniei

Ridicat în anul 1482, de către familia nobiliară Károlyi, castelul a fost construit cu aprobarea regelui Ungariei, Matei Corvin. Iar astăzi, el este o bijuterie pe care nu o puteți rata, atunci când vizitați țara noastră. De exemplu, aici se află ceva unic în România: o expoziție cu figuri de ceară, ce înfățișează momente importante din istoria castelului. Puteți admira 26 de astfel de figuri, ce îl includ și pe Regele Ferdinand și Regina Maria!

De la o mulțime de expoziții în interior, până la un exterior de vis, castelul Károlyi este o adevărată comoară pe care trebuie să o vedeți măcar odată în viață!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net