Boala la care ne expunem dacă mâncăm prea mult pepene! Ce ne avertizează specialiștii

Este „fructul verii”, iar românii din întreaga țară îl consideră drept cea mai eficientă, cât și delicioasă opțiune, pentru a ne hidrata și răcori de-a lungul perioadei de vară. Însă, excesul poate aduce probleme întotdeauna, indiferent dacă vorbim despre un banal fruct precum pepenele roșu, ori alte alimente, sau băuturi. Un cunoscut nutriționist din țara noastră ne avertizează că zahărul din pepene ne poate crea probleme, dacă consumăm acest fruct în exces.

În exces, pepenele roșu poate duce la diabet
În exces, pepenele roșu poate duce la diabet

Cu siguranță că fructul favorit al românilor, atunci când vine vorba despre vară, este pepenele! Această „vedetă” a perioadei calde este opțiunea favorită a unui număr extrem de mare de români, atunci când vine vorba despre modalități de a ne răcori și hidrata, pe timp de caniculă. Însă, indiferent cât de delicios și eficient este, pepenele nu este lipsit de riscuri! Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, problema pepenelui ar fi conținutul ridicat de zahăr pe care îl conține!

Medicul Virgiliu Stroescu, invitat la emisiunea „Punctul culminant”, de la România TV, a venit cu un avertisment terifiant pentru cei dintre noi care consumă adesea pepene, în această perioadă. „Dacă mănânci numai pepene toată vara, după 3-4 luni ai ajuns la diabet. Pepenele e plin de zahăr”, a declarat acesta. Deși putem fi tentați să credem că acest fruct este complet inofensiv, datorită faptului că este în proporție de 95% doar apă, zahărul reprezintă un pericol serios pentru sănătatea noastră, pe termen lung!

Pe termen lung, zahărul din pepene poate cauza diabet

Dacă avem grijă să nu exagerăm, pepenele poate fi un fruct extrem de sănătos! De exemplu, el are un conținut extrem de mic de calorii, doar 34 la 100 de grame de pepene! De asemenea, acest fruct delicios are un conținut ridicat de vitamin A, B6, dar și C!

Sățios și bogat în fibre, o cură cu pepene poate fi perfectă pentru a ne detoxifia corpul, însă trebuie să avem grijă să nu exagerăm, pentru a nu ne lovi de o boală atât de dură, precum diabetul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net