Roșu sau galben, care tip de pepene este cel mai bun. Mihaela Bilic are răspunsul

Ultima actualizare:

Când vine vorba despre zilele fierbinți de vară, pentru cei mai mulți dintre români, „antidotul” perfect pentru a se răcori este o felie de pepene rece. Fructul este unul dintre cele mai populare din țara noastră, iar pe lângă gustul delicios, el este și o sursă perfectă de vitamine. Iar dacă v-ați întrebat vreodată care sortiment este mai bun, cel roșu sau cel galben, nutriționistul Mihaela Bilic vine cu răspunsul!

Mihaela Bilic ne spune ce diferențe sunt între cele 2 sortimente de pepene
Mihaela Bilic ne spune ce diferențe sunt între cele 2 sortimente de pepene

Cum deja ne aflăm în utlimele zile ale lunii iunie, iar temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, mulți dintre noi știu deja care este metoda perfectă pentru a face ca zilele toride să fie mai ușor de suportat: o felie rece de pepene. Acest fruct delicios este unul dintre cele mai populare din țara noastră, iar cu cât aflăm mai multe despre el, cu atât popularitatea sa devine mai ușor de înțeles! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, pe lângă gustul delicios, el este și o sursă perfectă de vitamine!

Însă, poate că unii dintre noi s-au întrebat, de-a lungul timpului, dacă există vreo diferență între pepenele galben și cel roșu, în privința valorii sale nutriționale. Ei bine, medicul nutriționist Mihaela Bilic, a decis să răspundă acestei curiozități, pe contul ei personal de Facebook!

Pepene roșu, sau galben? Care este mai bun pentru corpul nostru?

Potrivit acesteia, pepenele roșu conține licopen, un pigment ce are ca efect protejarea împotriva razelor ultraviolete. În același timp, pepenele galben are în compoziția sa betacaroten, ce are ca efect protecția pielii împotriva îmbătrânirii.

În ce privește conținutul de potasiu, pepenele galben câștigă detașat. Acest mineral este perfect pentru eliminarea retenției de apă din organism, iar micul pepene galben are o capacitate de aproximativ 300 mg/100 g, exact dublu față de pepenele roșu.

În privința conținutului de fibre, tot pepenele galben ar fi opțiunea superioară, iar aceste fibre vor împiedica absorbția zahărului prezent în pepene. Desigur, la urma urmei, ambele opțiuni sunt sănătoase pentru organism, iar atât timp cât mâncați destule fructe, corpul vostru vă va mulțumi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net