Mănânci pepene roșu seara? De ce NU ar mai trebui să faci acest lucru niciodată
Acest fruct rotund, mare, are coaja verde și pulpa roșie aprinsă. Este plin de nutrienți, inclusiv antioxidanți și vitaminele A și C. Mai mulți compuși vegetali găsiți în pepene verde, inclusiv licopenul și cucurbitacina E, au posibile efecte anticancerigene.
Pepenele, plin de beneficii pentru sănătate
Aportul de licopen, din pepene, poate fi asociat cu un risc mai scăzut de apariție a unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată și cancerul colorectal. Se crede că licopenul acționează prin scăderea nivelului sanguin al factorului de creștere asemănător insulinei (IGF), un hormon care promovează diviziunea celulară. În special, cancerul se formează atunci când diviziunea celulară devine incontrolabilă. În plus, cucurbitacina E din pepene poate inhiba creșterea tumorii prin promovarea autofagiei celulelor canceroase. Autofagia este procesul prin care corpul tău elimină celulele deteriorate.
Licopenul și citrulina din pepene verde pot sprijini sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Pepenele verde conține compuși care pot ajuta la reducerea inflamației, niveluri ridicate ale cărora sunt legate de numeroase boli. Mai mulți nutrienți din pepene verde promovează sănătatea părului și a pielii.
De ce nu trebuie să mănânci pepene roșu seara, de fapt
În serile calde de vară, adorăm să mâncăm pepene roșu, considerăm că astfel avem parte de o cină ușoară, răcoritoare și cu puține calorii. Însă, nutriționiștii spun că acest obicei este nociv și trebuie eliminat. Iată de ce nu trebuie să mănânci pepene seara.
„Pepenele e apă cu un strop de zahăr și după ce faci pipi poți s-o iei de la capăt. Singura mea dilemă e asta cu slăbitul. Te îngrași dacă te umfli cu pepene? Un lucru e sigur, nici de slăbit nu reușești atâta timp cât burta e plină. Nu pepenele îngrașă, cantitatea. Sau poate pâinea sau brânza cu care merge așa de bine. Sau poate masa copioasă pe care am avut-o înainte de desertul cu pepene.
Mai mult decât atât este important de subliniat faptul că fructele nu pot înlocui o masă principală. Fructoza din fructe este procesată de ficat în mod similar cu alcoolul. Mușchii nu pot funcționa cu fructoza, așa că aceasta se transformă în grăsime de rezervă, căci organismul nu are ce să facă altceva cu ea. Grăsimea ajunge să se depună pe abdomen”, a spus Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.