Beneficiile pepenelui verde pentru sănătate. Te ține departe de cancer și îți păstrează ochii sănătoși

Ultima actualizare:

Pepenele verde este dulce, răcoritor și are un gust delicios în orice, de la cocktailuri la sushi, motiv pentru care este un produs excelent de consumat vara. S-ar putea să fii surprins să afli că pepenele verde are și o multitudine de beneficii pentru sănătate, oferindu-ne și mai multe motive să ne bucurăm de acest fruct suculent.

Pepenele verde are multe beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Foto: Click.
Pepenele verde are multe beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Foto: Click.

Pepenele verde este plin de fibre, antioxidanți și multe altele

Pepenele verde are multe beneficii surprinzătoare pentru sănătate. „Pepenii verzi sunt o alegere minunată când vine vorba de fructele de vară, deoarece fibrele promovează sațietatea și regularitatea digestivă, în timp ce electroliții sunt foarte hidratanți”, spune Maya Feller, nutriționist. Pepenii verzi sunt, de asemenea, bogati în licopen – asociat de obicei cu roșiile – un fitochimic cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. „Au existat mai multe studii care leagă consumul de licopen cu un risc scăzut de cancer de prostată”, spune Feller. 

Reduce riscul de cancer și diabet

Culoarea roșie veselă provine din licopen, un antioxidant. Studiile arată că poate ajuta la reducerea riscului de cancer și diabet, ca parte a unui stil de viață sănătos. Pepenele roșu are mai mult din acest nutrient decât orice alt fruct sau legumă, mai mult și decât roșiile. 

Inimă mai sănătoasă

Pepenele verde este bogat într-un aminoacid numit citrulină care poate ajuta la mișcarea sângelui prin corp și poate scădea tensiunea arterială. Inima ta se bucură, de asemenea, de avantajele pe care le conține pepenele verde licopen. Studiile arată că poate reduce riscul de atac de cord. Desigur, întregul stil de viață îți afectează sănătatea inimii. Așa că, asigurați-vă că vă antrenați, nu fumați, limitați grăsimile saturate și țineți pasul cu sfaturile medicului dumneavoastră.

Îți protejează articulațiile

Pepenele verde are un pigment natural numit beta-criptoxantina care vă poate proteja articulațiile de inflamație. Unele studii arată că, în timp, vă poate reduce probabilitatea de a face artrită reumatoidă.

Excelent pentru ochii tăi

Doar o felie medie de pepene verde vă oferă 9-11% din vitamina A de care aveți nevoie în fiecare zi. Acest nutrient este una dintre cheile pentru a vă menține ochii sănătoși. Alimentele sunt cele mai bune modalități de a obține toate vitaminele și mineralele de care organismul tău are nevoie.

Te păstrează hidratat

Pepenele verde suculent este 92% apă, deci este o modalitate simplă de a vă ajuta să vă hidratați. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă. Chiar și un mic deficit te poate face să te simți lent. Dacă te deshidratezi cu adevărat, poate deveni suficient de grav.

Îți calmează pielea

Vitaminele A, B6 și C din pepene verde ajută pielea să rămână moale, netedă și suplă. Deoarece este încărcat cu apă, pepenele este și o mască de față grozavă. Amesteca 1 lingura de suc de pepene verde cu aceeași cantitate de iaurt grecesc. Întindeți-vă pe față și lăsați să acționeze timp de 10 minute pentru a îndepărta orice piele uscată și plictisitoare. Clătiți și uscați, scriu cei de la webmd.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net