Alimentul care nu trebuie servit niciodată la micul dejun. Toți românii mănâncă asta și greșesc!
Despre micul dejun deja știm cu toții că este cunoscut și ca „cea mai importantă masă a zilei”, însă asta nu înseamnă că avem și undă verde să consumăm chiar orice. Ba chiar dimpotrivă, medicii cardiologi ne avertizează că unele alimente pot fi extrem de nocive pentru organism, dacă le servim chiar de dimineață. Află alături de Click! despre ce este vorba.
Micul dejun este cunoscut de către cei mai mulți dintre noi drept „cea mai importantă masă a zilei”, iar asta pe bună dreptate. Energia pe care o dobândim în timpul acestei mese ne reînvigorează și ne menține veseli și activi pe parcusul zilei, până la prânz. Însă, importanța micului dejun nu înseamnă că această masă este o permisiune de a consuma chiar orice! Dimpotrivă, medicii cardiologi ne avertizează că unele alimente pot fi extrem de dăunătoare sănătății noastre, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro.
Experții în cardiologie din Statele Unite au avertizat publicul că unele alimente trebuie evitate sub orice formă la prima masă a zilei. De exemplu, una dintre aceste preparate care ar trebui să treacă imediat pe lista de interzis este slănina! Potrivit experților, aceasta conține un procent semnificativ de sare, cât și diferite tipuri de aditivi alimentari. Așa că, indiferent cât de gustoasă este, slănina nu este o opțiune sănătoasă la micul dejun, iar carnea roșie a acesteia vine, în sine, cu unele pericole, cum ar fi ridicarea riscului de a dezvolta cancer.
Alimentul surprinzător pe care medicii recomandă să îl evităm
Dacă în cazul slăninei putem vedea raționamentul medicilor, un alt aliment vine ca o surpriză totală! De altfel, el a devenit atât de comun pentru micul dejun, încât diversele preparate care pot fi făcute din acestea sunt deja stereotipice pentru această masă. Mai precis, ne referim la ouă! Potrivit specialiștilor, acestea conțin colesterol, iar consumul regulat de ouă poate duce chiar și la diabet.
Un alt aliment surprinzător despre care medicii ne recomandă să ne ferim sunt gogoșile. Acestea, precum și alte preparate asemănătoare, cum ar fi cornurile, sau brioșele, pot ajunge chiar și la 600 de calorii, iar asta vine pe lângă conținutul ridicat de zahăr și grăsimi pe care îl au.