Alimentele care ne pot crește speranța de viață cu 5 ani. Trebuie neapărat să le consumi

Dieta are un rol crucial pentru sănătatea noastră, inclusiv în ce privește speranța de viață. Indiferent cât de delicioase ne par unele feluri de mâncare, adevărul rămâne că, dacă le vom consuma pe termen lung, ne putem elimina ani buni din viața de care ne-am putea bucura. O dietă dezechilibrată ne poate provoca o mulțime de probleme de sănătate, așa că, dacă doriți să petreceți cât mai mult timp atât în viață, cât și într-o stare bună de sănătate, există unele alimente care vă pot ajuta enorm!

Legumele crucifere sunt de ajutor pentru organismul nostru
Legumele crucifere sunt de ajutor pentru organismul nostru

Majoritatea dintre noi ar putea recunoaște că suntem în situația de a găsi extrem de delicioase unele alimente care, din păcate, sunt nocive pentru corp. Fie că este vorba despre diverse produse de fast-food, sau chiar mâncare gătită acasă, dar plină de grăsimi, ori alte elemente nesănătoase, sunt puțini printre noi cei care pot spune, cu sinceritate, că ar alege o simplă salată, față de o pizza. Însă, realitatea este că, dacă dorim să avem parte de o viață cât mai lungă și sănătoasă, dieta noastră trebuie să fie cât mai naturală și lipsită de excese.

Din fericire, există și unele tipuri de alimente care ne pot ajuta organismul să se mențină sănătos, iar, prin extensie, să avem o speranță de viață cât mai lungă. În primul rând, ar fi vorba despre legumele crucifere, extrem de bogate în vitamina C, betacaroten, potasiu, fibre, dar și de ajutor în lupta împotriva cancerului. Aceste legume sunt cele precum conopida, broccoli, sau varza. Acestea trebuie consumate crude, fie tocate, puse în blender, sau feliate, pentru a beneficia de toate efectele lor.

Nucile și rodia, importante pentru longevitatea noastră

Un pahar de suc de rodii pe zi are numeroase beneficii de sănătate
Un pahar de suc de rodii pe zi are numeroase beneficii de sănătate

Diversele tipuri de nuci sunt bogate în proteine, fibre, grăsimi sănătoase, cât și diverși antioxidanți. Acestea au nivel scăzut al indicelui glicemic, fiind perfecte pentru cei dintre noi care suferă de diabet. De asemenea, nucile reduc și nivelul de colesterol, iar cei care le introduc în mod regulat în dieta lor au dat dovadă de un risc cu 35% mai scăzut de a dezvolta probleme cardiace.

De asemenea, rodiile sunt o variantă delicioasă și sănătoasă, care ne pot crește longevitatea. Acestea conțin anti-oxidanți, iar, de asemenea, sunt de ajutor în a vă proteja împotriva cancerului și a diverselor probleme cu inima. Studiile au arătat că un pahar de suc de rodii pe zi are efecte benefice atât pentru inimă, cât și pentru îmbunătățirea memoriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
image
actualitate.net
image
actualitate.net