Ce alimente nu trebuie congelate niciodată! Doar puține gospodine știu asta

Risipa de alimente a ajuns la un nivel îngrijorător în țara noastră, iar una dintre modalitățile de a o combate este să congelăm mâncarea, chiar și cea deja gătită. Însă, potrivit declarațiilor lui chef Hadad, unele alimente pot fi distruse în timpul congelării, iar doar puține gospodine din țara noastră știu despre care este vorba.

Alimentele care nu trebuie congelate niciodată
Alimentele care nu trebuie congelate niciodată

Risipa de alimente a atins cote alarmante în România, unde peste 2 milioane de tone de mâncare ajung în coșurile de gunoi, în fiecare an. Pentru a combate acest fenomen, faimosul și îndrăgitul chef Jospeh Hadad vine în ajutorul nostru cu unele sfaturi, printre care se numără și congelarea alimentelor. Însă, deși unele lucruri, chiar și mâncarea gătită, poate fi pusă în congelator fără probleme, potrivit informațiilor oferite de către spectacola.ro, gospodinele trebuie să știe că există și alimente care pot fi distruse dacă îngheață.

Când vine vorba despre congelarea mâncării deja gătite, unul dintre sfaturile lui chef Hadad este să o băgăm la congelator pe porțiile dedicate unei mese. Cu alte cuvinte, același principiu ca atunci când încălzim mâncarea a doua zi și nu punem toată oala pe aragaz, ci doar porția care va fi consumată în acea zi. Iar dacă vă faceți griji în privința spațiului, aflați că nu este obligatoriu să congelați mâncarea în vase, ci puteți folosi și pungi, dacă aveți grijă să fie legate bine.

Alimentele care nu trebuie congelate niciodată

Însă, deși congelatorul poate fi un aliat de nădejde în lupta împotriva risipei de mâncare, nu toate alimentele pot rezista înghețului. Potrivit lui chef Hadad, un asemenea exemplu pot fi sosurile pe bază de smântână, sau unt, care vor avea o textură complet diferită, cât și inferioară calitativ, odată ce sunt dezghețate. Nici salatele nu trebuie introduse în congelator, dacă vreți să mai aibă un gust și o textură plăcută când le veți scoate de acolo.

În ce privește legumele, acestea nu trebuie congelate decât dacă intenționați să le folosiți la mâncare, după ce se dezgheață. Pentru că dacă sunt mâncate crude, sau folosite în salate, textura lor va fi una mult prea moală și vor părea apoase. Alimentele prăjite, de asemenea, nu trebuie puse în cuptor, pentru că își vor pierde textura delicioasă.

Un ultim sfat din partea lui chef Hadad este să punem totul în pungi individuale, nu la grămadă, în congelator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
fizioterapie jpg
zodii pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net