Adevărat sau fals? Este bine sau rău să păstrăm alimente la congelator pe termen lung?

Ultima actualizare:

Este bine sau rău să păstrăm alimente la congelator pe termen lung? Studiile au arătat că, atunci când legumele şi fructele sunt culese manual, fără intervenţie mecanică, congelarea nu ridică nici o problemă, întrucât aportul de nutrienţi şi vitamine nu este afectat. 

Este bine sau rău să păstrăm alimente la congelator pe termen lung?
Este bine sau rău să păstrăm alimente la congelator pe termen lung?

Legumele şi fructele congelate nu sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete 

Fals! În cele mai multe cazuri, acestea sunt culese în punctul optim de coacere, după care sunt congelate timp de 6-10 ore, captându-se asftel toate proprietăţile nutriţionale. Ele încep să se piardă odată ce sunt decongelate, însă atunci sunt sunt gata de consum, deci nutrienţii nu au timp să se piardă. 

Alimentele congelate expiră 

Parţial adevărat! Cât rămân congelate, alimentele se pot păstra pe termen nedefinit. Se recomandă consumul acestora în decurs de 6-8 luni, în funcţie de produs, din considerente de gust şi calitate, şi nu de siguranţă. Cu toate acestea, alimentele congelate nu ar trebui păstrate mai mult de 2 ani, deoarece anumiţi nutrienţi, vitamine şi minerale se pot deprecia, în mod organic. 

Toate alimentele congelate conţin mult sodiu 

Fals! În cele mai multe cazuri, concentraţia de sare adăugată este mică. Atât timp cât lista de ingrediente nu conţine termenii: “sare”, “sodiu” sau “sodium chloride”, celelalte forme de sodiu sunt regăsite în mod natural în alimente şi nu afectează, în nici un fel, sănătatea unui om normal. 

Laptele şi ouăle nu pot fi congelate 

Fals! În ceea ce priveşte siguranţa alimentară, nu există produs care nu poate fi congelat. Însă, textura anumitor produse, precum brânzeturile şi ouăle, se poate schimba. Cu toate acestea, laptele poate fi congelat fără probleme de gust şi, la fel, albuşurile. 

Decongelarea sub jet de apă fierbinte este sigură 

Fals! Nu se recomandă plasarea alimentelor sub jet de apă fierbinte, deoarece decongelarea nu va fi uniformă. În timp ce o parte din produs va fi încă îngheţat, cea aflată direct sub jet e posibil să intre chiar în proces de gătire. Este recomandată decongelarea sub jet de apă rece sau într-un vas cu apă rece până la dezgheţarea completă. 

Produsul în prag de expirare nu mai poate fi congelat 

Fals! Data de expirare a produselor din comerţ nu înseamnă data în care produsul nu mai este sigur de consumat, ci data până la care acel produs îşi va păstra savoarea, consistenţa şi textura proaspete. Aşadar, alimentul, chiar dacă a depăşit perioada de expirare, poate fi consumat în decursul următoarelor câteva zile şi poate fi congelat în siguranţă, conform doc.ro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net