Greșeala pe care o fac toți românii. Cât rezistă, de fapt, ouăle de țară în frigider

Ouăle sunt niște alimente, putem spune, complete, deoarece oferă organismului toate substanțele nutritive necesare. Gospodinele trebuie să știe, însă că ouăle de țară pot fi ținute cel mult 20 de zile în frigider. Totodată, ele trebuie ferite de razele solare. 

Ouăle de țară trebuie ferite de razele solare Foto: Shutterstock
Ouăle de țară trebuie ferite de razele solare Foto: Shutterstock

Ouăle pot fi păstrate între 10 și 20 de zile

Pentru a ne bucura de toate substanțele proteice din ou trebuie să știm cum se apreciază calitatea și prospețimea acestor alimente. Firește, mulți dintre noi avem rude la țară și vrem să știm cât rezistă ouăle de țară în frigider.

Ouăle de țară dacă sunt ținute la o temperatură de 4 grade Celsius, pot fi păstrate între 10 și 20 de zile, cu condiția ca temperatura să fie constantă, iar umiditatea să nu fie mai mare de 85%. De asemenea, atunci când cumperi ouă, fie de la cineva de la țară, fie din supermarket, este foarte important să te asiguri că nu sunt sparte pentru că ele pot fi contaminate.

Cum să păstrezi cât mai mult ouăle

Prospețimea oului nu este condiționată doar de vechimea acestuia, ci și de modul de păstrare. Ouăle nepăstrate corespunzător sau vechi sunt nocive pentru organism.

Nu se vor spala ouăle, chiar dacă sunt relativ murdare, pentru ca se îndepărtează pelicula (cuticula) care acoperă coaja și care are un rol protector, ea împiedicând pătrunderea murdăriei și a microbilor. Pentru a preveni alterarea ouălor, ele trebuie să fie ferite de razele solare directe.

Cât de rezistente sunt vitaminele din ou 

S-a dovedit că vitaminele din ou sunt foarte rezistente. Ele nu se distrug prin păstrarea ouălor la frig (în frigidere) chiar pe o perioadă mai lungă de 9 luni la 0 grade Celsius.

Prin fierberea ouălor timp de 20 minute la o temperatură de 90-100 grade Celsius, vitaminele nu suferă modificări.

Ce trebuie să știi dacă cumperi ouăle de la supermarket 

Sistemul de creștere al găinilor este reprezentat de o cifră de la 0 la 3, astfel: cifra 0 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în sistem ecologic; cifra 1 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în aer liber; cifra 2 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în hale, unde se pot deplasa; cifra 3 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în baterii îmbunătățite.

Totodată, un cod format din două litere care reprezintă țara de origine (ex : România – RO); un cod format din două litere care reprezintă județul (ex : Braşov – Bv); un cod format din trei cifre, de la 001 la 999 care reprezintă numărul de ordine în cadrul județului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net