Ouăle perfecte pentru Paște. Cum să le fierbi corect, fără să le crape coaja

Pentru ca ouăle de Paște să fie gustoase, să aibă consistența care trebuie, dar și să arate bine, trebuie să ții cont de câteva trucuri extrem de simple. 

Sunt mai multe trucuri pentru ca ouăle de Paște să arate perfect Foto: Facebook
Sunt mai multe trucuri pentru ca ouăle de Paște să arate perfect Foto: Facebook

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei 

Fie că preferi ouăle fierte moi sau tari, probabil că ți-ai dori ca coaja acestora să nu se crape. Pentru a evita acest lucru, trebuie să ții cont de un truc extrem de simplu. În primul rând, ouăle nu trebuie să fie reci, ci la temperatura camerei, așadar ar trebui să le scoți din frigider, scrie playtech.ro.

O altă greșeală care poate face ca ouăle să se crape în timpul fierberii, este aceea de a pune ouăle în apa fierbinte. Este total greșit acest lucru, iar ca urmare, ouăle se pot sparge. Metoda corectă este aceea de a așeza ouăle în apa rece, iar după aceea poți pune oala pe foc, ca să le fierbi.

Cât timp se fierb ouăle

Așadar, dacă le preferi fierte moi, trebuie să știi că ele se lasă să stea în apa fierbinte vreme de patru minute. Trebuie să mai știi că ouăle cleioase se fierb timp de șase minute, cele tari se lasă la fiert între 10-15 minute.

Pentru a face ouă poșate, trebuie să spargi oul și să îl pui într-un vas mic ori chiar într-un pahar. Se toarnă apoi apa într-o oală și se pune pe foc. Atunci când începe să se formeze mici bule pe fundul apei, este momentul în care temperatura apei se apropie de punctul de fierbere.

Apoi, se toarnă puțin oțet sau zeamă de lămâie, ca să strângi albușul în jurul gălbenușului și a împiedica spargerea sa. Folosește apoi un tel ca să amesteci apa din oală și să formezi un vârtej. Se toarnă oul în centrul vârtejului, ca să te asiguri ca albușul să rămână lângă gălbenuș. Atunci când este gata, oul o să se ridice la suprafață.

Dacă nu știi cum să cureți ouăle ușor, un alt truc îți poate veni în ajutor. Poți să le pui în apa cu gheață, ele suferind astfel un șoc termic, apoi o răcire completă.

Cum să vopsești ouă de Paște

Primul lucru pe care trebuie să-l alegem este numărul ouălor vopsite (între 10-12 ouă este în regulă). 

Pregătiți un recipient adânc de gătit și oțet de masă. Scoateți ouăle din frigider și lăsați-le să se încălzească la temperatura camerei.

Turnați apă caldă într-o cratiță astfel încât să acopere ouăle cu cinci centimetri deasupra. Puneți oala la foc mic. 

Apoi adăugați oțet, opriți aragazul și acoperiți. Lăsați ouăle în apă timp de 12 minute. Scoateți cu grijă ouăle cu o lingură cu fantă și clătiți sub apă rece. Veți avea coaja perfectă pentru a le vopsi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net