Cum să vopseşti ouăle de Paşte cu ingrediente naturale
Fie că eşti adepta tradiţiilor, fie că vrei să eviţi coloranţii din comerţ, ai la îndemână o mulţime de ingrediente naturale pentru a vopsi ouăle de Paşte. Chiar şi acum, în timpuri moderne, tradiţia încă se păstrează în unele zone. În plus, este o metodă mult mai sănătoasă.
Înainte de apariţia coloranţilor alimentari din comerţ, vopsirea ouălor se făcea cu ingrediente din natură. Poţi alege dintr-o paletă largă de coloranţi naturali, printre care foi de ceapă sau turmeric pentru galben, cafea pentru un brun-roşcat, sfeclă sau varză roşie pentru o nuanţă rozalie sau roşiatică.
Cum pregăteşti vopseaua naturală Într-o oală, pune ingredientul natural care dă culoarea, un litru de apă şi 2 linguri de oţet alb. Lasă să ajungă în punctul de fierbere, apoi redu focul la minimum şi mai ţine încă 30 de minute. În funcţie de intensitatea culorii pe care o doreşti, poţi pune ouăle în oală pentru a fierbe împreună cu vopseaua naturală sau poţi strecura vopseaua într-un bol şi adaugi ouăle fierte ulterior.