Sunt găini sacre! Au penele, carnea și oasele negre și nu se mănâncă! Ce ouă credeți că fac?

Ultima actualizare:

Indonezia găzduiește unele dintre cele mai exotice specii de floră și faună din lume. Aceasta include ayam cemani sau pui cemani, o specie de găină, extrem de scumpă al cărei preț depășește 2.500 de dolari. Este considerată magică și încă din secolul al XII-lea nobilimea o folosea pentru anumite ritualuri care se practică și în ziua de azi în Indonezia, scrie National Geographic.

image

Ayam cemani, cunoscut și sub denumirea de „pui goth”, „pasăre Lord Sith” sau „cel mai fermecat pui din lume”, este descris de Jason Bittel de la National Geographic drept „creatura cea mai profund pigmentată” găsită în natură, deoarece penele sale, ciocul , limba, ochii și ghearele sunt toate de culoare neagră.

Nu numai că aspectul fizic este negru; organele sale, mușchii, oasele și carnea sunt toate negre.

Ouăle găinii Cemani sunt roz

Cu toate acestea, culoarea neagră nu este prezentă în sângele și ouăle lui Cemani.

Ouăle, destul de mari, sunt de culoare roz pal, în contrast total cu felul în care arată găina. Nu fac mai mult de 80 de ouă pe an și trebuie să știți că este complet interzis consumul cărnii de găină cemani sau ouăle acestota pentru că sunt considerate ființe magice.

image

Mai multe părți ale găinii, inclusiv sângele, sunt utilizate pe scară largă în medicina tradițională și ritualurile religioase.

„Găina Ayan Cemani, mesagerul care leagă tărâmurile umane și supranaturale”

Din punct de vedere științific, pigmentarea profundă este o afecțiune cunoscută sub numele de fibromelanoză sau hiperpigmentare dermică.

Fibromelanoza provine dintr-o rearanjare complexă a genomului”, a spus geneticianul de la Universitatea Uppsala, Suedia, Leif Andersson.

image

Ayan Cemani care a apărut pentru prima dată în Java, este privită ca o creatură magică cu puteri de vindecare remarcabile, potrivit lui Patrick Winn de la GlobalPost. Un fermier care crește Cemani i-a spus lui Winn că nimeni nu mănâncă cemani, dar localnicii sunt interesați de sângele său magic.

Un antropolog de la Universitatea Harvard, Veronika Kusumaryati, a spus că cemani a fost asociat cu membrii regali și nobilimii locali care au folosit această rasă de pui în ritualurile din secolul al XII-lea ca mesager care leagă tărâmurile umane și supranaturale.

„Conștiința javaneză susține că lumea este ocupată de spirite, bune și rele, a căror putere poate fi mobilizată pentru a ajuta oamenii să câștige putere, reputație și bogăție. În aceste scopuri, ar trebui să oferim pui cemani, deoarece fantoma și spiritele iubesc carnea și sângele puiului cemani”, a spus Kusumaryati.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net