Ouă de Paște negre, cu sclipici. Sunt de-a dreptul superbe și ușor de obținut! Nu, nu ai nevoie de vopsea

Oul este nelipsit de pe masa de Paște. Fie că este de găină, de prepeliță sau de struț, acesta trebuie vopsit și decorat cât mai frumos de gospodine. Iată cum poți să realizezi, de exemplu, un ou negru cu sclipici. Fără vopsea. Este cea mai simplă metodă.

Ou negru cu sclipici realizat fără vopsea Foto: TikTok
Ou negru cu sclipici realizat fără vopsea Foto: TikTok

Ouă negre cu sclipici

Ai nevoie de ouă crude, de vin roșu sec, poți să folosești atât vin de casă, cât și din comerț.

Mod de realizare: Pune ouăle într-o cratiță și toarnă peste ele vin roșu sec. Acestea trebuie să fie acoperite în totalitate. Apoi le pui la foc mediu și le fierbi până sunt gata. Aproximativ 15 minute. Regula este să le lași în vinul în care au fiert 24 de ore. 

Le scoți dimineața și le pui pe un prosop de hârtie, pentru ca să scoți surplusul de lichide. Dacă nu le mâncați, le poți folosi doar ca decor la masa de sărbătoare.

Cum să vopsești ouă roșii de Paște

Primul lucru pe care trebuie să-l alegem este numărul ouălor vopsite (între 10-12 ouă este în regulă). 

Pregătiți un recipient adânc de gătit și oțet de masă. Scoateți ouăle din frigider și lăsați-le să se încălzească la temperatura camerei.

Turnați apă caldă într-o cratiță astfel încât să acopere ouăle cu cinci centimetri deasupra. Puneți oala la foc mic. 

Apoi adăugați oțet, opriți aragazul și acoperiți. Lăsați ouăle în apă timp de 12 minute. Scoateți cu grijă ouăle cu o lingură cu fantă și clătiți sub apă rece. Veți avea coaja perfectă pentru a le vopsi.

Semnificația oului de Paște

Semnificaţia oului de Paşte trebuie căutată cu mult timp în urmă, încă înainte de naşterea lui Hristos, atunci când exista obiceiul ca oul să fie dăruit, el simbolizând fecunditate, echilibru, viaţa şi reînnoirea naturii, iar obiceiul vopsirii oului a fost întâlnit pentru prima dată la chinezi, cu circa două mii de ani înainte de Hristos.

Apoi, în multe dintre mormintele vechi ale creştinilor au fost descoperite şi coji de ouă, iar în antichitate, mai ales la egipteni, oul era simbol al lumii şi al eternităţii – plecând de la forma sa perfectă – fără început şi fără sfârşit.

Oul roşu a devenit simbol al creaţiei şi învierii, prin exemplul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, culoarea roşie însemnând Sângele Domnului cel curs de pe Cruce pentru noi şi pentru mântuire dar şi simbolul văzut al învierii morţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net