Băutura care asigură 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A. Este ușor de preparat, iar beneficiile pentru sănătate sunt nenumărate

Deja înaintăm din ce în ce mai mult în vară, iar temperaturile ridicate devin tot mai greu de suportat. În aceste condiții, este necesar să avem grijă la dietă și să ne asigurăm că organismul nostru are toate vitaminele necesare și este hidratat mereu. Din fericire, există o băutură extrem de ușor de făcut în casă, care ne asigură 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A! Este vorba despre deliciosul lichior de pepene galben!

Lichiorul de pepene galben poate fi făcut și în casă / foto: Freepik
Lichiorul de pepene galben poate fi făcut și în casă / foto: Freepik

Deja nici nu mai este nevoie să ne uităm în calendar și să verificăm data, putem simți pe propria piele că intrăm tot mai adânc în vară. Temperaturile din ce în ce mai ridicate fac zilele tot mai greu de suportat, mai ales dacă trebuie să ieșim pe afară, sau ne numărăm printre românii care nu au acasă aer condiționat. În aceste condiții este necesar să avem grijă la dietă, pentru ca organismul nostru să primească toate vitaminele necesare pe timpul zilei, iar, pe lângă asta, să fie hidratat tot timpul. Din fericire, potrivit informațiilor celor de la Antena 3 CNN, există o băutură perfectă care ne poate veni în ajutor!

Este vorba despre banalul lichior de pepene galben, care poate fi făcut în casă de către absolut oricine! Acest fruct conține foarte puține calorii, fiind aproape 90% doar apă. Pe lângă faptul că este o alegere extrem de bună dacă vrem să dăm jos din kilogramele în plus, această băutură ne asigură și 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A!

Lichiorul de pepene, o alegere perfectă pe timpul verii

Dacă vreți să pregătiți în casă acest lichior delicios, tot ce vă trebuie este pulpă de pepene galben, 200 g de zahăr, 300 ml de apă, cât și 125 ml de alcool. Pentru preparare, trebuie să curățați pepenele de semințe, să îl tăiați cubulețe și să îl puneți într-un borcan, alături de alcool. Amestecați totul și închideți borcanul ermetic, vreme de 7 zile. În acest timp, mai deschideți borcanul timp de 20 de secunde, iar apoi aveți grijă ca acesta să fie depozitat într-un loc întunecat.

După ce trec cele 7 zile, amestecați apa cu zahărul, adăugați și pepenele cu alcoolul din borcan, iar apoi puneți totul la blender. Strecurați acest amestec printr-un tifon, apoi lăsați lichiorul la macerat vreme de 30 de zile, închis ermetic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alimente diabet jpg
par gras jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
De ce ti e somn dupa ce bei cafea jpg
cub horoscop supărare png
FotoJet (13) jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net