Ți se face pielea de găină! Ce s-a descoperit în sicriul lui Ceaușescu, la deshumare, acum mai bine de un deceniu

Acum mai bine de un deceniu, cadavrele soților Ceaușescu au fost deshumate. Decizia a fost luată de către rudele lor, care au fost convinse de speculațiile conform cărora trupurile lor nu s-ar afla în sicriele în care au fost depuse în Cimitirul Ghencea. 

Ce s-a descoperit în sicriele Ceaușeștilor, la deshumare / foto: Arhivă Click!
Ce s-a descoperit în sicriele Ceaușeștilor, la deshumare / foto: Arhivă Click!

Așadar, în urma acestui eveniment controversat, speculațiile au luat sfârșit în urma rezultatelor oferite de probele de ADN prelevate. 

Ce s-a constatat, de fapt, în urma deshumării soților Nicolae și Elena Ceaușescu

Procesul soților Ceaușescu a avut loc la data de 25 decembrie 1989, în fața Tribunalului Militar Extraordinar, care i-a condamnat pe aceștia cu unanimitate de voturi, la moarte și confiscarea averii sub acuzațiile de genocid, subminarea puterii de stat și subminarea economiei naționale.

Sentința oferită de Tribunal a fost una definitivă, astfel că Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați în incinta garnizoanei din Târgoviște, prin împușcare cu mitraliera.

Potrivit informațiilor apărute în presă la acea vreme, trupul neînsuflețit al lui Nicolae Ceaușescu a fost dezgropat primul. În acel moment, s-a observat că fostul dictator comunist își dormea somnul de veci pe un pat din rumeguș, îmbrăcat fiind în paltonul pe care îl purta în ziua în care a fost ucis, fiind vizibile urmele gloanțelor. 

De asemenea, un detaliu care nu a fost trecut cu vederea a avut legătură cu capul lui Nicolae Ceaușescu, pe care încă se observau firele de păr. 

După ce au prelevat probe de la fostul dictator comunist, a venit rândul soției sale să fie deshumată. După trei ore, specialiștii au plecat din cimitir cu probele de ADN recoltate și le-au transportat în mare siguranță pentru a fi analizate. 

Nicolae și Elena Ceaușescu erau, într-adevăr, înmormântați în Cimitirul Ghencea 

După câteva luni, specialiștii INML au făcut expertize cu probele obținute de la fratele dictatorului, astfel au putut infirma zvonurile apărute, întrucât trupurile din sicrie aparțineau, într-adevăr, soților Ceaușescu, înmormântați în Cimitirul Ghencea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net