Povestea femeii supranumită „Săraca fată bogată”. A ajuns miliardară la 21 de ani, dar a avut un sfârșit dramatic

Născută pe data de 14 noiembrie 1912, la New York, Barbara Hutton a fost o femeie mondenă, moștenitoarea imperiului Woolworth și una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere de aproape un miliard de dolari (în banii de astăzi). Supranumită „Săraca fată bogată”, viața ei a fost demnă de un film.

Cine a fost Barbara Hutton, supranumită „Săraca fată bogată” / Foto: Colaj captură video
Cine a fost Barbara Hutton, supranumită „Săraca fată bogată” / Foto: Colaj captură video

Barbara Hutton, un nume destul de necunoscut astăzi, s-a născut pe 14 noiembrie 1912 la New York, fiind singurul copil al Ednei Woolworth, fiica fondatorului magazinelor de succes Woolworth, și Franklyn Laws Hutton, proprietarul unei firme de investiții din New York. Când avea vârsta de doar 5 ani, pe 2 mai 1917, mama ei s-a stins din viață la vârsta de 33 de ani, sufocată din cauza unei otite suprainfectate, dar a existat și zvonul că s-a sinucis ingerând otravă, disperată din cauza hărțuirii la care o supunea soțul său.

Însă, cauza exactă a morții femeii nu a fost niciodată cunoscută, deoarece nu s-a făcut autopsia cadavrului. Se știe totuși, cu certitudine, că Barbara, fetița de nici cinci ani, a fost cea care a descoperit trupul neînsuflețit al mamei sale.

La vârsta de 21 de ani a devenit una dintre cele mai bogate tinere din lume

De atunci, copilăria ei a fost una zbuciumată. Tatăl ei s-a căsătorit cu o femeie care o ignora, așa că micuța a fost preluată de diverse rude, apoi a fost dată în grija unei guvernante. Deși a fost înscrisă la o școală publică, era introvertită și avea o interacțiune limitată cu alți copii de vârsta ei.

În 1924, bunica ei, Jenny Woolworth, a murit, lăsându-i o moștenire de 26,1 milioane de dolari, iar alți 2,1 milioane de dolari au fost plasați într-un fond separat, ambele depozite fiind administrate de tatăl ei. Până la vârsta de 21 de ani, averea sa a ajuns la valoarea de 42 de milioane de dolari, mai mult de un miliard de dolari în prezent, ceea ce a făcut din Barbara una dintre cele mai bogate tinere din lume.

Deși a fost considerată o femeie norocoasă, deoarece a reușit să adune o avere uriașă când a devenit majoră, Barbara a avut probleme emoționale grave. S-a căsătorit cu nu mai puțin de șapte bărbați, dar în cele din urmă a murit singură și săracă.

A fost căsătorită cu nu mai puțin de șapte bărbați

S-a căsătorit cu trei prinți, un conte, un baron, un playboy notoriu și cu actorul Cary Grant. În timpul căsătoriei, nici măcar unul dintre ei nu a lucrat. Barbara i-a întreținut și le-a oferit cadouri scumpe, precum călătorii în jurul lumii, cecuri în valoare de milioane de dolari și terenuri în cele mai frumoase locuri. Se spune că primul ei soț ar fi primit de la ea 2 milioane de dolari, al doilea 1.5 milioane de dolari, iar din a cincea căsătorie, care a durat doar trei luni, soțul ei a cumpărat mai mulți ponei scumpi și un avion privat după divorț și a rămas cu 2.5 milioane de dolari în cont.

Barbara Hutton a avut un copil, Lance, cu cel de-al doilea soț al ei, contele Kurt von Haugwitz-Leventlow. Când s-a născut Lance, presa l-a numit „cel mai bogat copil din lume”. Acesta a devenit un pilot de curse de succes, dar a murit într-un accident aviatic la vârsta de 36 de ani.

Moartea singurului ei fiu, în 1972, a distrus-o complet pe Barbara. Și-a petrecut ultimii ani la Beverly Wilshire Hotel din Los Angeles, unde s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, în urma unui atac de cord, în mai 1979, relatează dosaresecrete.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net