Povestea româncei de 17 ani care a câștigat titlul la US Open: „Puteți să vă familiarizați cu numele ei”

Ultima actualizare:

Românca Mara Gae (17 ani) este cea care câștigat finala de junioare la dublu de la US Open alături de rusoaica Anatasia Gureva. Cel care se ocupă de Mara este chiar fostul antrenor al Soranei Cîrstea, Adrian Cruciat, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa tinerei speranțe a tenisului românesc.

Mara Gae, sportiva care ne-a făcut mândri
Mara Gae, sportiva care ne-a făcut mândri

Mara Gae, sportiva care ne-a făcut mândri

La US Open, tânăra româncă de 17 ani, Mara Gae, și partenera sa rusoaică, Anastasiia Gureva, în vârstă de 18 ani, au reușit să câștige finala de junioare la dublu într-un meci tensionat împotriva perechii japoneze Sara Saito și Nanaka Sato, cu scorul de 1-6, 7-5, 10-8. După cum spuneam Adrian Cruciat este cel care o antrenează pe tânăra sportivă alături de Raluca Olaru.

„E un sportiv cu un foarte mare potențial și cred că se va auzi destul de mult despre ea în viitor, așa că puteți să vă familiarizați cu numele ei. E o sportivă cu niște calități atletice deosebite, cu un mental foarte bun, cu un instinct foarte bun pentru o jucătoare ofensivă, pentru a practica un tenis modern.

Mă bucur mult pentru acest succes al ei. Termină perioada de juniorat cu o mare bucurie care îi poate oferi liniștea necesară pentru a ne apuca serios de treabă pentru ceea ce urmează, pentru tenisul adevărat care abia acum începe pentru ea.

E o sportivă care acordă o atenție deosebită și școlii, motiv pentru care face un singur antrenament pe zi până acum și cu atât mai mult mă bucură și ne bucură că joacă atât de bine și reușește să aibă astfel de rezultate”, a spus Adrian Cruciat la emisiunea „Așii Tenisului”, de la Digisport.

Anastasiia Gureva si mara gae foto Profimedia

Mai mult cei doi antrenori sunt foarte implicați în antrenamentele Marei, dezvăluind că are niște calități înnăscute cu totul deosebite.

„Credem foarte mult în ea. Raluca Olaru și cu mine ne ocupăm de Mara de aproximativ 6 luni. Ea e în clubul nostru de mai mult timp și sperăm să fie o colaborare lungă și de succes pentru că noi credem foarte mult în potențialul ei.

Punctele ei forte? Serviciul e un atu, e o jucătoare de atac care are un instinct creativ-ofensiv foarte bun, este un sportiv cu calități atletice, o jucătoare explozivă. Se pliază perfect pe tenisul modern feminin din ziua de astăzi, care seamănă din ce în ce mai mult și va semăna din ce în ce mai mult cu tenisul masculin.

Vedem lovituri cu greutate, cu efect, servicii, tehnică mult mai bună, cam toate efectele generației care va urma vor fi din ce în ce mai complete și sunt tot mai multe aspecte de pus la punct”, a mai declarat antrenorul.

Ce o așteaptă pe Mara Gae

Antrenorul a mai spus că în perioada imediat următoare, prioritatea principală pentru Mara este să-și îmbunătățească pregătirea fizică, deoarece nivelul ei de tenis depășește capacitatea sa fizică actuală. Este pe punctul de a intra într-un sezon dificil, trecând la categoria senioare, unde, deși potențialul ei de joc o face să aibă încredere în obținerea unor rezultate excelente, pregătirea fizică încă nu este la nivel optim. Meciurile la nivelul senioarelor presupun o uzură diferită, iar adversarele sunt mult mai experimentate.

Chiar dacă obținerea victoriilor rămâne o prioritate, trebuie să depună un efort mai susținut pentru a obține succesul în meciurile la nivelul senioarelor. Este crucial ca corpul ei să fie pregătit în mod corespunzător pentru sezonul dificil care urmează, astfel încât să prevină accidentările, să mențină continuitatea și să continue să progreseze în cariera sa, potrivit lui Adrian Cruciat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net