Ce culoare au cu adevărat mingile de tenis: galbene sau verzi? Răspunsul greșit dat de milioane de oameni care se uită la US Open

Ultima actualizare:

Ce culoare au de fapt mingile de tenis: galbene sau verzi? Milioane de oameni care se uită la US Open 2023 se înșeală asupra acestui aspect. Dezbaterea intensă privind culoarea mingilor de tenis a devenit subiect de discuție la nivel global, generând controverse.

Ce culoare au de fapt mingile de tenis?
Ce culoare au de fapt mingile de tenis?

Ce culoare au mingile de tenis

Unii susțin că mingile sunt verzi, în timp ce alții le consideră galbene. Această chestiune a fost discutată de jucători, antrenori și fani, iar opinia decisivă a fost exprimată de Roger Federer, care a afirmat că mingile sunt galbene.

Într-un sondaj efectuat în urmă cu ceva timp, rezultatele au arătat că 52% dintre cei care au votat au susținut că mingile sunt verzi, în timp ce doar 42% au optat pentru galben. De asemenea, un procent de 6% au menționat că mingile au o altă culoare, dar nu au specificat care anume.

Mai mult decât atât, culoarea mingilor se numește „galben optic”, așa cum au decis cei de la Federația Internațională de Tenis. Însă dacă consultăm enciclopedia online de culori ColorHexa, acolo nuanța este numită „galben fluorescent sau var electric", astfel culoarea care face trecerea între nuanțe analogice a fost motivul dezbaterii din online.  

Cu toate acestea, puțini știu că mingile de tenis au avut culoarea albă sau neagră până în anul 1972, când televiziunile au impus schimbarea culorii, pe motiv că nu se puteau vedea la televizor, pe atunci acestea fiind încă alb-negru. Prin urmare, Federația Internațională de Tenis (ITF) a luat decizia că mingile să aibă culoarea din ziua de azi. 

Sâmbătă, 9 septembrie, are loc finala feminină la US Open

Sabalenka e aproape de titlul de la US Open
Sabalenka e aproape de titlul de la US Open

Ultimul turneu de Mare Șlam al anului își dispută finala femină astăzi, 9 septembrie, de la ora 23:00. Cori Gauff și Aryna Sabalenka se luptă pentru titlul de la US Open 2023, dar și pentru cecul în valoare de 3 milioane de dolari pe care câștigătoarea îl va primi.

Cori Gauff a reușit să se califice după ce a învins-o pe Karolina Muchova, după aproximativ 2 ore, cu un scor de 6-4, 7-5. Muchova este cea care a eliminat pe Sorana Cîrstea în sferturi la US Open. În a doua semifinală Sabalenka a revenit în mod spectaculos de la 0-6 în primul set și le-a câștigat pe următoarele două la tie-break, după mai bine de două ore și jumătate de joc alături de favorita Madison Keys.

Duminică are loc finala masculină la US Open

Daniil Medvedev și Novak Djokovic se ciocnesc din nou în finala US Open
Daniil Medvedev și Novak Djokovic se ciocnesc din nou în finala US Open

Daniil Medvedev și Novak Djokovic sunt cei care vor disputa finala masculină de la US Open 2023, duminică de la ora 23:00. Novak Djokovic a fost primul care a obținut calificarea în finală, în jocul cu Ben Shelton, scor 6-3, 6-2, 7-6 (4). Daniil Medvedev s-a calificat după ce a trecut în patru seturi de Carlos Alcaraz cu scorul de 7-6 (3), 6-1, 3-6, 6-3. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net