Performanță uriașă: Sorana Cîrstea, în premieră în optimile US Open

Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea „defilează” la US Open, acolo unde ocupanta locul 30 în ierarhia WTA s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis din New York. Românca a învins-o în turul trei pe una dintre favoritele competiției, jucătoarea kazahă Elena Rîbakina (4 WTA), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după un duel care a durat două ore şi 48 de minute.

Sorana Cîrstea, în apogeul carierei, la 33 de ani (FOTO: Getty Images)
Sorana Cîrstea, în apogeul carierei, la 33 de ani (FOTO: Getty Images)

Pentru Sorana Cîrstea, ajungerea până în această fază a Grand Slam-ului este o premieră în cariera sa, în următoarea confruntare întâlnind-o, duminică, pe elveţiana Belinda Bencic (13 WTA). Pentru că și-a asigurat prezența în optimile US Open, conaționala noastră este remunerată cu 284.000.
„Sunt foarte fericită cu victoria de astăzi! Am pierdut de două ori împotriva ei şi este o jucătoare bună, numărul patru în lume şi ştiam că va fi o luptă grea. Sunt foarte fericită, este un moment extraordinar pentru mine! Joc de mulţi ani şi acesta a fost cel mai bun public în faţa căruia am jucat vreodată. Vă mulţumesc pentru susţinere, vă mulţumesc că aţi stat şi aţi creat această atmosferă extraordinară. Nu încetaţi niciodată să credeţi în lucrurile pe care le faceţi şi în munca pe care o depuneţi, pentru că, mai devreme sau mai târziu, dacă puneţi energia potrivită, lucrurile pe care le doriţi în viaţă vor veni la voi!”, a fost reacția sinceră a româncei.

Lăudată de site-ul oficial al competiției

Pentru prestația sa la competiția americană, site-ul oficial al US Open a avut numai cuvinte de laudă. „La a 15-a participare pe tabloul principal, Sorana Cîrstea a obținut cel mai bun rezultat la US Open. Sportiva aflată pe locul 30 a învins-o pe campioana de la Wimbledon 2022, scor 6-3, 6-7 (6), 6-4. Cîrstea a ajuns pentru prima dată în optimi la New York, după ce a trecut de locul 4 WTA, care o conducea cu 2-0 la directe. Jucătoarea de 33 de ani pierduse de trei ori în turul trei la US Open (2020, 2019, 2009) și nu mai învinsese o jucătoare de Top5 din martie, de la Miami. Cu stil de joc agresiv, în fața mulțimii de pe arena «Louis Armstrong», în fața cântărețului Seal, Cîrstea a obținut una dintre cele mai mari victorii ale carierei. (...) Sorana Cîrstea ajunge în optimi la un turneu major pentru prima dată de la Australian Open 2022 și pentru a patra oară în carieră. Ea a mai atins optimile de finală la Australian Open 2017 și la Roland Garros 2009”, au scris americanii. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net