US Open, lovit de o boală misterioasă: sportivii cad pe capete și se retrag

O serie de jucători de tenis au probleme hilare la US Open, mai mulți sportivi îmbolnăvindu-se înainte sau în timpul competiției și bifând o listă notabilă de abandonuri - inclusiv jucători de top au acuzat stări de rău, în timpul partidelor. 

Dominic Thiem, unul dintre jucătorii afectați de probleme de sănătate (FOTO: Getty Images)
Dominic Thiem, unul dintre jucătorii afectați de probleme de sănătate (FOTO: Getty Images)

„Boala misterioasă care face ravagii la US Open 2023! Jucătorii se plâng că se simt rău”, e titlul dat de TennisUpToDate, citat de Eurosport, care analizează problemele avute de câțiva dintre cei angrenați în competiția din New York. 
În mod surprinzător, însă, doctorii nu au reușit să explice ce stă în spatele problemelor medicale avute de mai mulți sportivi, speculațiile luând în calcul că ar putea fi vorba de o toxiinfecție alimentară. Spre exemplu, fostul număr trei mondial, Dominic Thiem, care făcuse în formă în prima rundă, s-a văzut nevoit să se retragă din meciul său din turul doi, plângându-se de dureri abdominale și fiind văzut vomitând, înainte de începerea meciului.

Anterior, finlandezul Emil Ruusuvuori a abandonat competiția, înaintea meciului său din primul tur, anunțând că se simte foarte rău, fără să aibă idee de ce. Nici americanul Christopher Eubanks n-a făcut excepție, acesta luptându-se cu greața și durerile abdominale în timpul meciului din turul doi, cedând în cele din urmă, cu o stare de sănătate evident precară. 
Problema a atins și segmentul feminin, una dintre cele mai încercate fiind Ons Jabeur, acuzând probleme de respirație și stări de greață. Cu toate că au fost numeroase situații similare, deocamdată cauzele acestor probleme nu au fost încă elucidate, dar cert e că foarte mulți jucători au acuzat că nu se simt bine. 

Premii record la ultimul Grand Slam al anului

Dincolo de provocările de sănătate, US Open rămâne o competiție foarte atractivă: organizatorii au anunțat ce bani sunt puși în joc, iar suma este una record: turneul din SUA, care durează până pe 10 septembrie, va oferi premii de aproape 60 de milioane de euro. Comparativ cu ediția precedentă, este o creştere cu 8%, anul acesta sărbătorindu-se, totodată, cinci decenii de egalitate a plăţilor pentru jucătorii şi jucătoarele din turneu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net