Novak Djoković debutează în forță la US Open și redevine lider mondial

Novak Djoković a început cum nu se poate mai bine US Open, învingându-l în mod categoric, marți, pe oponentul său din prima rundă a competiției din New York.

Novak Djoković redevine numărul 1 ATP (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković redevine numărul 1 ATP (FOTO: Getty Images)

Sârbul s-a impus în fața francezului Alexandre Müller (84 ATP) și, grație acestei reușite, și-a asigurat revenirea pe primul loc în ierarhia mondială a tenisului masculin. La finele unui meci de o oră și 40 de minute de joc, sportivul a câștigat cu scorul de 6-0, 6-2, 6-3. „Consider că nivelul meu de joc explică perfect cum m-am simțit! Am jucat un tenis impecabil, mai ales în primele două seturi, iar primul a fost perfect. Am avut răspunsuri pentru tot ceea ce a propus adversarul meu și sunt foarte mulțumit! Este doar începutul turneului și deja sunt mulțumit cu nivelul meu de joc”, a declarat tensimenul, după victoria de la US Open.
Mai departe, Novak Djoković va juca împotriva spaniolului Bernabé Zapata Miralles (76 ATP), care a trecut în primul tur în minimum de seturi de americanul Ethan Quinn (475 ATP). Duelul va fi unul în premieră pentru cei doi, dat fiind că nu s-au întâlnit niciodată în circuitul ATP.

Revine pe prima poziție ATP, indiferent de ce face mai departe la US Open

La finele turneului, Novak Djoković va fi din nou „încoronat” cu locul 1  ATP, indiferent de rezultatele obținute de acum încolo la US Open.
Dincolo de ultimii ani, în care prezența sa la competițiile sportive a fost pusă la încercare, Novak Djoković deține recordul de titluri de Grand Slam, cucerind 23 de astfel de turnee. De altfel, succesul său se remarcă și în plan financiar, sârbul câștigând din tenis peste 172 de milioane de dolari, numai în anul 2023 depășind șapte milioane și jumătate. Ultimul Grand Slam a început pe 28 august și va dura până pe 10 septembrie, anul acesta urmând să se desfășoare cea de-a 143-a ediție a US Open, competiția fiind televizată de Eurosport. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net