Accidentare teribilă la US Open: a părăsit terenul în scaun cu rotile

Turul secund de la US Open a oferit imagini greu de privit, fostul semifinalist al turneului, Matteo Berrettini (36 ATP), părăsind terenul de joc într-un scaun cu rotile. Sportivul de 27 de ani a suferit o accidentare dificilă, vineri, călcând strâmb și luxându-și glezna, fiind nevoit să abandoneze. Astfel, în setul secund din duelul cu francezul Arthur Rinderknech (73 ATP), la scorul de 4-6, 3-5, italianul a părăsit turneul, urlând de durere.

Matteo Berrettini s-a accidentat la US Open (FOTO: Captură Youtube)
Matteo Berrettini s-a accidentat la US Open (FOTO: Captură Youtube)

Episodul se petrece tocmai când sportivul începuse să-și revină din problemele medicale, care i-au dat mari bătăi de cap, în ultimul an. Dată fiind accidentarea din competiția de la New York, pronosticul este acela Matteo Berrettini să fie departe de terenul de joc o perioadă considerabilă de timp. Provocările de sănătate s-au văzut și în parcursul său din ierarhia mondială a tenisului masculin: cu numeroase problemele fizice întâmpinate, în ultimul an, fostul ocupant al locului șase mondial a coborât vertiginos în clasament, până pe locul 36, în prezent. Înapoi în timp, în anul 2021, Matteo Berrettini juca finala la Wimbledon, în care ceda, până la urmă, în fața lui Novak Djoković, nu fără să reziste în patru seturi. 

Ultimii ani, plini de provocări pentru italian

Apoi, anul trecut, italianul a avut mai multe probleme fizice, care i-au dat mari bătăi de cap, în încercarea de a face performanță: s-a accidentat la mâna dreaptă, chiar cea de joc, ceea ce a necesitat o intervenție chirurgicală, apoi s-a confruntat, exact când începea Wimbledon, cu un diagnostic de COVID-19. Pe fondul perioadei grele, Matteo Berrettini a vorbit cu sinceritate și despre impactul pe care îl au provocările vieții asupra mentalului: „Încerc să înțeleg, dar e dificil să faci o analiză obiectivă a ceea ce întâmplă cu corpul tău, care e făcut nu doar din mușchi, ci și din psihic”, a punctat acesta, adăugând: „În ultima perioadă, am trecut prin prea multe rupturi fizice și mintale. Au fost momente în care capul meu și corpul nu erau aliniate, ceream prea mult unuia sau altuia”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net