De ce se țin telefoanele pe mod avion atunci când decolează avionul. Explicația a fost oferită chiar de un pilot

De ce se țin telefoanele pe mod avion atunci când decolează avionul. Explicația a fost oferită chiar de un pilot! Este foarte important acest lucru pentru siguranța ta, cât și a celorlalți pasageri aflați la bord!

De ce se țin telefoanele pe mod avion atunci când decolează avionul.
De ce se țin telefoanele pe mod avion atunci când decolează avionul.

De ce se țin telefoanele pe mod avion în zbor

Christy Karsten a fost pilot timp de 22 de ani, iar acum ceva timp a explicat pentru Travel Awaits, de ce este necesar să ținem telefoanele pe mod avion atunci când decolează avionl

Primele telefoane mobile de mână care foloseau rețeaua 2G au fost introduse la începutul anilor '90, iar Comisia Federală pentru Comunicații a interzis rapid utilizarea lor în zborurile comerciale. Motivul principal, a spus aceasta, a fost că rețeaua ar putea interfera cu comunicațiile de la sol. FAA a interzis, de asemenea, utilizarea lor, declarând că telefoanele mobile reprezintă un risc pentru sistemele de navigație și de avionică ale aeronavelor. Problema este că telefoanele mobile transmit unde radio către turnurile de telefonie mobilă de la sol. Aceste lungimi de undă acoperă cea mai mare parte a spectrului radio. Instrumentele și aparatura de pe avioanele cu reacție se bazează și ele pe unde radio, similare cu undele radio transmise de telefoanele mobile. Dacă toată lumea din avion ar porni și ar folosi telefoanele în același timp, grupul de dispozitive electronice ar putea transmite unde radio suficient de puternice pentru a interfera cu capacitatea de date a aeronavei.

avion curse noi iasi png

Zborul în locuri cu vizibilitate redusă necesită date extrem de precise care sunt afișate piloților, care interpretează informațiile și zboară în siguranță și aterizează. Orice întrerupere sau interferență cu instrumentele ar duce la ratarea destinației. Tehnologia s-a schimbat dramatic în ultimii 30 de ani, dar regula rămâne în vigoare. FAA a ajuns la concluzia că anumite unități de afișare și ecrane digitale din cabina de pilotaj sunt vulnerabile la interferențele care pot proveni de la Wi-Fi și telefoanele mobile. Interferențele cauzate de un telefon mobil în timpul fazelor critice ale zborului, cum ar fi aterizarea în condiții meteo nefavorabile, ar putea avea în continuare rezultate catastrofale. 

În 2013, FAA și-a mai schimbat poziția și a spus că putem lăsa telefonul pornit, dar trebuie să îl punem în modul avion, limitând astfel capacitatea de a transmite semnale radio către turnurile de telefonie mobilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net