Sfaturi pentru a învinge frica de avion. Ce să faci ca să poți merge liniștit în vacanță

Frica de avion este mult mai comună decât ne-am gândi, iar din cauza ei mulți oameni nu se pot bucura de vacanța și de destinații inedite așa cum și-ar dori. Dacă și tu suferi din cauza asta, Click! îți dezvăluie câteva sfaturi prin care poți depăși teama.

Avion jpg

Aerofobia este o teamă extremă de a zbura cu avionul. Persoanele cu aerofobie se pot teme de diferite aspecte ale zborului, cum ar fi decolarea, aterizarea sau blocarea în avion. Teama aceasta, predominant este nejustificată, mai ales că statisticile arată că zborurile cu avionul au cele mai mici rate de mortalitate comparativ cu celelalte forme de transport, însă, într-adevăr, persoanele care suferă de această teamă nu pot face față anxietății. Un alt nume pentru această afecțiune este aviofobia. Majoritatea persoanelor cu aerofobie nu se tem, de fapt, de prăbușirea avionului. În schimb, se pot teme de anxietatea copleșitoare care vine odată cu urcarea în avion. Anticiparea zborului, sau gândul la zbor, este adesea la fel de tulburător ca și faptul de a fi în zbor în sine.

Cum să nu îți mai fie teamă de zbor

Este bine, în primul rând, să știți ce anume vă declanșează frica de zbor. Cum am spus mai sus, pot fi o mulțime de variante pentru care vă este teamă, de fapt, așa că odată ce cunoști cauza, îți este mult mai ușor să o tratezi, de aceea este recomandat să apelați la un psiholog, în cazul în care nu știți cum să mai gestionați stările. Un specialist este cel mai în măsură să vă ofere sfaturi. Totuși, puteți să încercați pe lângă sfatul unul psiholog și alte variante. 

avion freepik jpg

În general, cu cât faci mai mult un lucru, cu atât devine mai ușor. „Obișnuiam să evit cu orice preț să zbor cu avionul până când mi s-a oferit un loc de muncă în Los Angeles, la 5.000 de kilometri distanță de familia mea", spune Jenn Lloyd, fondatoarea Sick Girl Travels. „În scurt timp m-am trezit pusă în situația de a-mi înfrunta temerile ori de a nu-mi vedea familia". Sfatul lui Lloyd? Fă pași mici pentru a te asigura că ești pregătit să zbori. „Începeți prin a face călătorii scurte, în care să stați în aer doar o oră sau două. Vă va ajuta să vă obișnuiți cu zborul și veți ști la ce să vă așteptați". Puteți, așadar, începe cu zboruri scurte în țară. 

De asemenea, Lloyd spune că este important să vă informați cu privire cum decurge un zbor sau cum funcționează avioanele, pentru a trece mai ușor peste temeri. „Turbulențele au fost cel mai mare declanșator al meu", spune Lloyd. „Dar, odată ce am început să citesc despre cum zboară avioanele, și cum sunt proiectate pentru a face față turbulențelor, mi-a fost mai ușor să-mi gestionez anxietatea." Llyod mai recomandă să discutați și cu însoțitorii de zbor, pentru a le împărtăși temerile pe care le aveți. Aceștia sunt cei mai în măsură să vă explice cum se desfășoară zborul, de la decolare și până la aterizare, pas cu pas. Astfel, veți fi mai conștienți de cum merg lucrurile, iar teama se va diminua. În plus, ați putea încerca să stați pe un loc de lângă culoar, nu fereastră pentru a vă putea ridica și plimba dacă simțiți nevoia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net