Țiriac, „acid”. Ce ar face în locul lui Halep: „Aș da în judecată pe toată lumea”

Ultima actualizare:

Ion Țiriac a vorbit fără rețineri, despre situația Simonei Halep, suspendată patru ani din tenis, în urma acuzelor de dopaj. Omul de afaceri în vârstă de 84 de ani a declarat, duminică, faptul că, în locul sportivei, ar acționa în judecată persoanele responsabile de situația sa. 

Ion Țiriac și Simona Halep (FOTO: Getty Images)
Ion Țiriac și Simona Halep (FOTO: Getty Images)

Fostul jucător de tenis este de părere că românca a avut parte de un tratament nedrept din partea tribunalului desemnat de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), întrucât aceasta nu a beneficiat de prezumția de nevinovăție și a fost suspendată provizoriu un an, până la verdictul venit la mijlocul lunii septembrie. 
În situația dată, care poate fi sinonimă cu încheierea carierei Simonei Halep, Ion Țiriac spune că singura soluție ar fi ca fosta lideră a „sportului alb” să-i dea în judecată pe cei care i-au recomandat suplimentul contaminat cu roxadustat. „Ce-i rămâne de făcut...? Eu, ce aș face, aș da în judecată pe toată lumea. Dar pe toată lumea! Un an întârziere, de ce, cum? Iar cei care mi-au dat suplimentul să-și asume responsabilitatea. N-ai cum! Un sportiv de talia lui Halep a câștigat bani pe teren, dar în mod normal câștigă 80% din tot venitul ei în afara tenisului. Cu acest om, care și-a câștigat meritele, ce se întâmplă în viitor? Pentru un proces la New York trebuie să pui deoparte cinci milioane de dolari. Sigur! Dar e viața ei, iar cei care s-au jucat cu ea ar trebui să fie responsabili”, a declarat Ion Țiriac, potrivit DigiSport.

Românca face apel la TAS pentru a-și căuta dreptatea

Reamintim că Simona Halep a fost suspendată, marți, patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Totuși, sunt și persoane importante care susțin nevinovăția sportivei din Constanța, unul dintre medicii care i-au analizat probele spunând clar și răspicat că este condamnată o persoană nevinovată.    

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net