Britanicii fac anunțul zilei: Halep ar fi fost dopată și la Wimbledon, în 2022

După ce a aflat de suspendarea de patru ani din tenis, în urma acuzelor de dopaj, Simona Halep nu are liniște, iar presa britanică a publicat informații care prelungesc tensiunea din situația jucătoarei de 31 de ani.

Simona Halep, suspendată pantru ani din tenis (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, suspendată pantru ani din tenis (FOTO: Getty Images)

În contextul în care românca a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, făcut după US Open, jurnaliștii britanici au lansat o nouă variantă. Aceștia susțin că ar fi fost dopată și în timpul turneului de la Wimbledon, atunci când s-a oprit în semifinalele competiției, cedând în fața jucătoarei din Kazahstan Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6.

Un voluntar a refăcut „traseul” suplimentelor luate de româncă

„O acuzație cheie a ITIA cu privire la circumstanțele agravante este că jucătoarea trebuie să fi folosit substanța interzisă cel târziu din martie 2022. Spre deosebire de opinia lor referitor la US Open în august 2022, nu există nicio afirmație fără echivoc din partea grupului de experți ai dopajului sanguin în legătură perioada iunie-iulie, când s-a desfășurat turneul de la Wimbledon. Există un interval, între 27 aprilie și 22 septembrie 2022, pentru care valorile sanguine ale jucătoarei nu sunt cunoscute”, a scris „The Guardian”. „Ca parte a cazului, unei femei de o înălțime și o greutate similare i s-a administrat aceeași cantitate de Keto MCT, pe care Halep spune că a luat-o, înainte de testul pozitiv. Cu toate acestea, studiul de control a constatat că valorile medicamentului interzis în testul de urină al lui Halep au fost între «46 și 85 de ori mai mari», decât în ​​cea mai mare valoare a urinei voluntarului”, a mai spus publicația, citând concluziile Sport Resolutions.
Totuși, sunt și persoane importante care susțin nevinovăția sportivei din Constanța, unul dintre medicii care i-au analizat probele spunând clar și răspicat că este condamnată o persoană nevinovată.  
Reamintim că Simona Halep a fost suspendată, marți, patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net