Suma pe care o cere Halep despăgubire suplimentelor ce i-au adus suspendarea

Ultima actualizare:

În contextul în care a fost suspendată patru ani din tenis, Simona Halep a început demersurile pentru cei pe care-i face responsabili de situația sa. Dacă, pe deoparte, românca își caută dreptatea făcând recurs la TAS, dincolo de planul sportiv, jucătoarea din Constanța se îndreaptă în instanță și spre firma care produce suplimentele în urma cărora rezultatele probelor antidoping i-au adus suspendarea.  

Simona Halep începe seria proceselor pentru cei responsabili de dopajul său (FOTO: Getty Images)
Simona Halep începe seria proceselor pentru cei responsabili de dopajul său (FOTO: Getty Images)

Potrivit „Prosport”, suma cerută de Simona Halep drept despăgubire ar depăși 10 milioane de dolari, dat fiind faptul că nu joacă deja de un an, atât cât a durat suspendarea provizorie și, foarte probabil, nu va reveni curând pe teren într-o ipostază oficială, așadar pierderile comerciale cauze de prejudiciul de imagine care i-a fost adus sunt uriașe - după ce a fost depistată pozitiv, sportiva a fost exclusă din mai multe parteneriate. 

Pe locul trei în topul celor mai avute jucătoare de tenis, după surorile Williams

Înainte de a fi suspendată pentru dopaj, Simona Halep încasa nu mai puțin de patru milioane de dolari, în fiecare an, numai din sponsorizări. Pe lângă acești bani, în urma rezultatelor de la turneele de tenis, suma creștea de ordinul milioanelor de dolari - numai în anul 2020, Simona Halep s-a aflat pe locul 10 în ierarhia veniturilor din tenisul mondial, fiind a patra cel mai bine plătită jucătoare din circuitul WTA, potrivit topului întocmit de revista „Forbes”: românca a avut încasări de 10,9 milioane de dolari, în decurs de un an: 6,9 milioane de dolari provenind din premiile de la turnee și patru milioane de dolari din sponsorizări. La nivelul întregii cariere, fosta lideră WTA a câștigat peste 40 de milioane de dolari, sumă care provine doar din premiile la turneele la care a activat, aflându-se pe locul trei în topul financiar all-time, după surorile Serena și Venus Williams.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net