Novak Djoković șochează: câți bani are în cont tenismenul sârb

Ultima actualizare:

Liderul tenisului mondial masculin are în cont o sumă derizorie, raportată la performanțele pe care le-a făcut și le realizează în continuare în „sportul alb”.

Novak Djoković, liderul tenisului mondial masculin (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković, liderul tenisului mondial masculin (FOTO: Getty Images)

Cu toate că este jucătorul care a câștigat cei mai mulți bani din tenis, Novak Djoković susține că nu are, nici pe departe, o sumă mare de bani strânsă, declarând că, în prezent, numără doar 900 de euro în contul său. „Dacă mă uit câți bani am în cont, e la fel ca la începutul anului, 900 de euro. Eu investesc tot ce câștig. Primesc ceva ajutor, dar nu am sponsori foarte mari. Nu am nimic pus deoparte. Mi-ajunge să mă întrețin”, a spus Novak Djoković, citat de presa italiană, respectiv „Corriere dello Sport”. 

A câștigat 10 milioane de dolari numai în 2023

Declarația marelui jucător de tenis pare cel puțin surprinzătoare, având în vedere că, de-a lungul carierei sale, Novak Djoković a strâns nu mai puțin de 175 de milioane de dolari numai prin performanțele de la turneele oficiale la care a participat, fără a include banii primiți de la sponsorii săi. Numai în 2023, sârbul a câștigat premii în valoare totală de 10 milioane de dolari. 
În discuția sa cu presa italiană, Novak Djoković a punctat și situația din circuitul ATP, fiind de părere că doar jucătorii de top pot trăi doar din tenis. „La începutul carierei, ai probleme financiare imense. Există mereu riscul să nu poți participa la un turneu din cauza lipsei banilor. Înțeleg perfect prin ce trec cei care sunt la început de drum. Sportivii trebuie să-și plătească și antrenorii, trebuie să călătorească, trebuie să-și plătească terenurile de antrenament. Nu e ușor. Sunt doar 400 de jucători care se pot întreține din tenis. Foarte puțin pentru un sport precum al nostru”, a conchis liderul mondial ATP. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Leo Messi (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Andrea Mandorlini (Sportpictures) jpg
Minge, Getty Images jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
Alexandra Dindiligan, nationala handbal Romania (Sportpictures) jpg
Sepsi Dinamo (Sportpictures) jpg
Simona Halep (Getty Images) jpg