Răsturnare de situație: ce spune firma pe care Halep dă vina pentru dopaj

Ultima actualizare:

Apărarea Simonei Halep în acuzațiile de dopaj a inclus aruncarea responsabilității pe firma care produce niște suplimente, avocații româncei spunând că substanța la care a ieșit pozitivă sportiva, roxadustat, ar fi ajuns în corpul ei pe un supliment, Keto MTC Schinoussa, produs de o firmă canadiană.

Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)

Într-o discuție cu „Gazeta Sporturilor”, reprezentanții companiei au oferit replica, infirmând totodată că Simona Halep i-ar fi dat în judecată. Grecul Kostas Koveos, cel care administrează business-ul Quantum Nutrition, condus de fratele lui mai mare, John Koveos, a oferit perspectiva producătorului de suplimente. 


„Ați văzut dosarul de la tribunal. Ați văzut acolo că nu sunt alte lucruri privind compania noastră!, Orice altceva în afară de ceea ce este în dosar sunt păreri. Dacă ITIA a luat o decizie finală înseamnă că aia e decizia finală. Nu există dubii!


Doctorul Alvarez a făcut niște teste îndoielnice, dacă i-ați citit documentarea. Am vorbit cu avocații de la ITIA și ne-au spus să nu vorbim cu nimeni. În documentul de 126 de pagini, numele noastre au fost anonimizate. E foarte interesant că oamenii au ajuns să știe cine suntem, dacă identitatea noastră a fost scoasă din dosar… Iar informația a apărut în România, ceea ce înseamnă că sursa este din România!

Noi am fost găsiți nevinovați și am fost anonimizați în dosarul de 126 de pagini. Așa că nu înțelegem cum de a aflat toată lumea de noi. Produsul nu conținea niciun roxadustat! Găsiți totul în dosarul de 126 de pagini. Citiți dosarul! Acolo e decizia finală. Noi nu avem nicio legătură cu povestea asta. Nu suntem vinovați! Nu am fost dați în judecată de Simona Halep”, s-a apărat grecul. 

Suplimentul incriminat nu s-ar mai fi produs de cinci ani

Potrivit lui Kostas Koveos, produsul pe care a dat vina Simona Halep ar fi fost produs ultima oară în 2018. Totuși, garanția acestuia era de doar trei ani, iar românca ar fi luat Keto MTC în 2022. „Avem alte formule noi pentru el. Acum comercializăm un produs care conține doar pudră din ulei de nucă de cocos. Avem alte suplimente care conțin colagen”, susține reprezentatul companiei, care exclude ca roxadustat să se fi regăsit în Keto MTC. 

Reamintim că Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net