Ritualul secret al unei mari campioane a gimnasticii

Calificată cu echipa de gimnastică a României la Jocurile Olimpice, Ana Maria Bărbosu abia așteaptă să concureze la Paris. Ea a dezvăluit ritualul pe care îl are înainte de fiecare antrenament sau concurs.

image

Anul 2023 a fost unul foarte bun pentru gimnastica feminină românească. Echipa noastră a reușit să se califice din nou, după 12 ani, la Jocurile Olimpice, iar una dintre eroine a fost Ana Maria Bărbosu.  În vârstă de 17 ani, sportiva originară din Focșani are un ritual de la care nu se abate niciodată: își dă cu mir înaintea fiecărui antrenament sau concurs. „Și înainte de antrenamente și înainte de concurs mă dau cu mir. Și în ghiozdan am cruciulițe, dar în general am, nu neapărat doar la concurs”, a recunoscut ea.

Chiar dacă au trecut aproape trei luni de la calificarea istorică la Jocurile Olimpice, Ana încă simte emoția trăită la Mondiale, acolo unde a trăit cu sufletul la gură momentul decisiv al obținerii biletelor pentru competiția care va avea loc la Paris. „Au fost foarte mari emoțiile începând cu seara de dinainte, mai ales că trebuia să ne trezim foarte devreme, la 5 și jumătate, pentru că am avut competiția de dimineață, în prima serie. Mai ales că am terminat cu bârna, deja se simțeau picioarele că tremură, deja eram cât mai aproape de final și totul se resfrângea în acel moment la bârnă. Noi am stat în sală după subdividiunea noastră, am stat toată ziua în sală și am urmărit constant tabela cu țările care concuraseră deja. În ultima subdivizune în care erau Germania și Ungaria am stat numai în picioare, nu am putut deloc să stau jos. Am fost extrem de plină de emoții și stresată”, a mai mărturisit gimnasta pentru Sportsnet.

Calificarea a venit ca o recompensă pentru toate sacrificiile făcute în acest an, unul în care, așa cum recunoaște, a plâns foarte mult. „A fost un an plângăcios. A fost... mult am plâns, da”, a spus multipla campioană europeană de junioare.

Ana Bărbosu, de șase ori campioană europeană la gimnastică junioare jpeg

Ce face Ana Maria Bărbosu în timpul liber

Când nu se antrenează, Ana este o domnișoară care preferă să se îmbrace cât mai lejer și, uneori chiar să poarte tocuri. Ba chiar și-a făcut și mai multe găuri în urechi pentru accesorii. 7 în total.

Îmi place culoarea verde, dar, ca să fiu sinceră, nu prea am rochii. Îmi place să am pantaloni un pic mai largi, tricouri. În principiu să fie un pic mai largi, dar dacă sunt pantaloni evazați să am ceva mai pe corp sus. Îmi place să accesorizez cu brățări, cu inele. Am purtat și tocuri. Nu știu cât de înalte... înalte încât să mă simt eu înaltă. Am și 7 găuri în urechi. Anul ăsta, după Europene mi-am făcut. Le aveam pe cele două normale și după aceea mi-am făcut altele. Și după Mondiale mi-am făcut. Ca să fiu sinceră, nu aș mai continua, cel puțin așa sper, să nu îmi mai fac, îmi ajung”, a explicat ea.

Calificarea la Jocurile Olimpice nu este o întâmplare, este rodul muncii din ultimii ani, dar și a faptului că fetele din echipă sunt foarte bune prietene și în afara sălii. De altfel, ele petrec tot timpul liber împreună. 

Cred că eu și Lili suntem bune la mimă. N-avem chiar atât de mult timp să ne jucăm, dar dacă avem o duminică liberă și simțim că nu mai avem ce să facem, de multe ori preferăm să jucăm mima. Avem un joc un pic mai complex de mimă. Și ne place să mimăm filme destul de cunoscute, personaje sau persoane din viața reală”, a mai „dat din casă” Ana Maria Bărbosu, una dintre cele mai valoroase sportive din echipa feminină de gimnastică a României.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net