Performanță fabuloasă! După 12 ani, echipa de gimnastică s-a calificat la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

Performanță excepțională reușită de gimnastica românească! După 12 ani de „secetă”, echipa feminină a României a reușit să se califice la Jocurile Olimpice! Chiar dacă pare o performanță mică având în vedere trecutul de aur al acestui sport la noi în țară, realitatea este că e un rezultat uluitor.

Nadia Comăneci, alături de gimnastele românce, la Campionatul Mondial de la Anvers
Nadia Comăneci, alături de gimnastele românce, la Campionatul Mondial de la Anvers

Echipa feminină a României a terminat între primele 10 formații ale lumii la Campionatul Mondial de gimnastică de la Anvers (Belgia). Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, fetele noastre aveau nevoie de o clasare între primele 11 națiuni ale lumii! Iar obiectivul a fost atins în ciuda tuturor celor care le cântau prohodul, în ciuda tuturor celor care le desființaseră pe aceste minunate fete înainte de a pleca la competiție. Inclusiv președintele Agenției Naționale pentru Sport, fosta mare campioană Elisabeta Lipă, le-a făcut praf pe gimnaste chiar în timpul acestor Campionate Mondiale, spre surprinderea tuturor! 

România este echipa cu cea mai mică medie de vârstă calificată la Jocurile Olimpice

Micuțele noastre sportive - trebuie să spunem că România este formația cu cea mai mică medie de vârstă de la acest Campionat Mondial, majoritatea gimnastelor fiind în primul an de seniorat, adică abia împlinind 16 ani în 2023 - s-au mobilizat însă exemplar și au reușit un parcurs fără greșeală, ceea ce e cel mai important atunci când concurezi la echipe. Pentru că orice eroare poate costa un loc calificant. 

Numele eroinelor noastre: Ana Maria Bărbosu, Sabrina Mânecă Voinea, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda, Lilia Cosman și Andreea Preda! Încurajate din tribune de Nadia Comăneci, de Cătălina Ponor și de Daniela Silivaș, toate trei nume de legendă ale gimnasticii românești și mondiale, ele s-au ridicat la înălțimea așteptărilor și chiar mai mult de atât! Ele au totalizat 157.795 puncte, cu care s-au clasat pe locul 10 în clasamentul calificărilor. Nu au prins finala pe echipe, dar vor merge la Jocurile Olimpice, o performanță realmente fabuloasă în condițiile în care noi nu mai avem bază de selecție, în condițiile în care în gimnastica românească domnesc invidiile și taberele rivale. 

O veste foarte bună vine și din concursul individual compus, acolo unde Ana Maria Bărbosu va concura în finală, vineri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net