Delegația României la gimnastică, „demolată”: „S-au dus la Mondiale ca turiștii”

Ultima actualizare:

Federația Română de Gimnastică a avut parte de un val de critici dinspre Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport (ANS). Aceasta i-a oferit o replică lui Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a spus că nu se așteaptă ca mulți gimnaști români să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. 

Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu (FOTO: Sportpictures)
Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu (FOTO: Sportpictures)

Cu toate că se numără printre federațiile care se bucură de bugete considerabile, Federația Română de Gimnastică nu speră să obțină mare lucru la Olimpiadă - Mihai Covaliu a admis că la masculin nu ne putem gândi la o calificare pe echipe, ci la doi-trei sportivi la individual, în timp ce la feminin sunt emoții mari. 

„Rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor!”

„Nu o să mă refer la bugete, pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de Gimnastică. Dar eu știu că am semnat autorizarea! Fiecare federație, înainte de a pleca la o competiție majoră, cere autorizație de deplasare. FR de gimnastică a plecat (n.r. la CM de la Antwerp, competiție care va avea loc în perioada 30 septembrie-8 octombrie) cu 33 de persoane. Ce știu, la ora actuală, este că sunt multe persoane care sunt plecați acolo ca turiști! Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați... Trebuie să avem puțină răbdare. Mult a fost, puțin a rămas. Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește Federația Română de Gimnastică. O dramă e situația situația în care a ajuns gimnastica românească! Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din trei surse diferite: ANS, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor!”, „a tunat” Elisabeta Lipă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net