Ce a făcut Nadia Comăneci la 46 de ani de la primul 10 din istorie? Detaliu inedit de la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

Se împlinesc 46 de ani la primul 10 din istoria gimansticii, iar Nadia Comăneci rămâne într-o formă de invidiat. Legendara sportivă a transmis și un mesaj cu ocazia acestei zile speciale. Ea dezvăluit chiar și un detaliu inedit al acelor vremuri.

Nadia Comăneci, mișcări grațioase la 46 de ani de la primul 10 din istorie!
Nadia Comăneci, mișcări grațioase la 46 de ani de la primul 10 din istorie!

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci devenea nemuritoare și intra în istoria sportului mondial. La Olimpiada de la Montreal, marea noastră campioană obținea primul 10 din istoria gimanasticii.

Citește și: Robert Turcescu, mesaj pentru Nadia Comăneci, la nouă ani după ce a făcut-o cerșetoare

Momentul a fost atât de uluitor, încât organizatorii au fost luați complet pe nepregătite. Pe tabela nu s-a putut afișa nota corectă din motive tehnice, apărând doar un 1.00. Cea mai mare gimnastă din istorie avea atunci doar 14 ani.

La 46 de ani de la acel moment epic, Nadia Comăneci a postat un clip pe pagina ei de Instagram. Marea sportivă a oferit un detaliu inedit privind competiția de atunci. Totodată, gimnatica le-a arătat fanilor ei că vechile mișcări din gimanstică nu se uită niciodată.

Nadia, detaliu inedit, la 46 de ani de la primul 10 din istorie!

Nadia a transmis că „în acele vremuri toate exercițiile de la sol erau acompaniate de muzică de pian cântată live.” În doar câteva ore, clipul postat de marea noastră campioană a strâns aproape 40.000 de aprecieri. 

Vezi și: Nadia Comăneci, amintire emoționantă de la Montreal! A păstrat până în ziua de astăzi păpușa care îi poartă numele

Nadia Comăneci nu a uitat vechile mișcări! E la fel de grațioasă și la vârsta de 60 de ani 

Deși au trecut 46 de ani de la primul 10 din istorie, Nadia rămâne la fel de grațioasă. Fanii ei au luat repede cu asalt pagina ei de Instagram pentru a o lăuda.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci a câștigat trei medalii de aur, impunându-se la individual compus, bârnă și paralele. Pe lângă cele trei titluri, mare sportivă obținea o medalie de argint cu echipă și o medalie de bronz la sol.

Au trecut 46 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. Momentul în care Nadia Comăneci a devenit nemuritoare!

În total, la J.O. din 1976, sportiva noastră reușea de 7 ori să atingă nota perfectă. Patru ani mai târiu, la Jocurile Olimpice de la Moscova, Nadia Comăneci reușea încă două note de 10, dar și alte 2 medalii de aur și 2 de argint.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net