Nadia Comăneci, amintire emoționantă de la Montreal! A păstrat până în ziua de astăzi păpușa care îi poartă numele

Nadia Comăneci, în vârstă de 60 de ani, este una dintre cele mai apreciate sportive din lume. Numele său a ajuns cunoscut peste tot în lume în urma prestației formidabile de la Montreal, iar sportiva are chiar și o păpușă care îi poartă numele. 

image
Nadia Comăneci a scris istorie la Montreal în 1979 Sursă foto: Gettyimages

Nadia Comăneci a scris istorie la Montreal, în anul 1976, iar succesul său a fost unul răsunător. Astăzi, Nadia priveste în urmă cu nostalgie, dar și cu multă mândrie.

Miercuri, 5 ianuarie ea a distribuit o fotografie cu păpușa Nadia și a scris în dreptul imaginii " My little piece of history". Așa cum era de așteptat, comentariile pozitive nu au întârziat să apară, iar sportiva a primit zeci de mesaje emoționante. 

image
Nadia a distribuit o fotografie cu celebra păpușă care îi poartă numele Sursă: Instagram Nadia

Povestea păpușii Nadia

Cristian Dumitru, iniţiatorul „Muzeului Jucăriilor“ şi colecţionar dedicat a povestit care este istoria celebrei păpuși Nadia. 

În 1976, fabrica Arădeanca a decis să facă o primă păpuşă personalizată, ceea ce nu existase în România pe vremea comunismului, nici până la ea, nici după ea. Au fabricat-o pe baza unui corp comun, cu o faţă uşor modificată, care nu semăna însă foarte mult cu Nadia cea de 14 ani. Dar păpuşa atrăgea cu un dublu echipament: cel de sală, cu care chiar a evoluat sportiva în competiţii şi echipamentul echipei olimpice de la ceremonia de deschidere.

image
Nadia Comăneci în sala de antrenament

Au adăugat şi o mică medalie olimpică, cu un tricolor, agăţată de gâtul păpuşii, pentru că fabrica avea şi secţie foarte bună de argintărie şi făcea, practic, toate cupele oferite sportivilor la concursuri în era comunistă. Prototipul a fost trimis cuplului prezidenţial, iar ulterior a fost inclus într-o expoziţie de mare succes în acest muzeu - colecţia cadourilor primite de cuplul prezidenţial.

image
Păpușa Nadia Sursă foto: Eduard Enea/Adevărul

Pentru o scurtă perioadă, în anul 1977, această păpuşă s-a găsit în comerţul socialist, în librării. Era o păpuşă scumpă. Avea ambalajul ei, cutia fiind chiar foarte bine lucrată pentru acele vremuri, cu o ferestruică şi un plexiglas prin care vedeai capul păpuşii şi medalia, relatează Adevărul.

În 2005, la iniţiativa Nadiei Comăneci, „Arădeanca“ a scos o nouă serie, modernizată, care s-a vândut cu până în 100 de lei.

Captură de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
ramona badescu jpeg
Tate  jpg
index (1) webp
image
image
image
image
mara banica
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
ramona badescu jpeg
298015884 1125655851365273 4432206088872510997 n jpg
Screenshot (159) png
olivia newton john matt lattanzi webp