Robert Glință a fost cel mai medaliat sportiv român în 2021 la nivel de seniori

Legitimat la CS Dinamo București, Robert Glință (24 de ani) a câștigat cinci medalii în 2021 la nivel de seniori, într-un sport olimpic. În plus, înotătorul piteștean a ocupat locul 8 în finala olimpică de la 100 m spate.

Robert Glință s-a fotografiat cu medaliile cucerite în 2021 (Foto: CS Dinamo București)
Robert Glință s-a fotografiat cu medaliile cucerite în 2021 (Foto: CS Dinamo București)

Într-o postare pe Facebook, Dinamo a precizat: „Valorosul nostru înotător a cucerit în 2021 CINCI medalii la competițiile de obiectiv”. La Campionatul European în bazin olimpic, el a cucerit titlul continental la 100 m spate și medalia de argint la 50 m spate. La CE în bazin de 25 de metri, Glință a avut tot două clasări pe podium:

locul 2 la 100 m spate și locul 3 la 50 m spate. La final de an, acesta a obținut o medalie de bronz la 100 m spate în cadrul Campionatului Mondial în bazin de 25 de metri.

Clubul bucureștean a subliniat faptul că, în afara acestor performanțe, ”Robert a stabilit numeroase recorduri naționale și a avut o evoluție excelentă și în ISL (International Swimming League), competiția de elită care adună crema înotului mondial”.

Robert Glință a început să practice karate, dar a trecut mai apoi la înot

Legitimat la Dinamo București din mai 2017, Robert Glință s-a născut în 18 aprilie 1997, în Pitești (județul Argeș). A început cu karate, a trecut pentru scurt timp pe la fotbal și a ales în cele din urmă înotul, sport în tainele căruia s-a inițiat la CSM Pitești, sub îndrumarea antrenorului Viorel Ciobanu. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 a ocupat locul 8 la 100 m spate (53,50 s) și 18 la 200 m spate (57,91 s). În 2015, a cucerit titlul de campion mondial la juniori, în proba de 100 m spate, fiind cronometrat în 54,30 secunde (bazin olimpic). În decembrie 2017, la CE în bazin scurt de la Copenhaga (Danemarca), a cucerit medalia de bronz. A a stabilit circa 100 de recorduri naționale la cadeți, juniori și seniori. Anul acesta, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Robert s-a calificat în finală la 100 m spate și a ocupat locul 8.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net