Roger Federer a întinerit cu 11 ani

Ultima actualizare:

    Fotografii: Guliver/Gettyimages
Fotografii: Guliver/Gettyimages

Elveţianul Roger Federer continuă să scrie pagini de istorie în tenisul mondial. La vârsta de 35 de ani şi 8 luni, el a reuşit o performanţă pe care nu a mai izbutit-o din 2006: „tripla” Australian Open – Indian Wells – Miami.

În finala de la Miami, Federer l-a învins cu scorul de 6-3, 6-4 pe Rafael Nadal, devenit deja victima favorită a elveţianului în acest sezon, în care l-a învins de trei ori la rând. De altfel, toate succesele de turneu din acest an ale lui Federer au fost obţinute după ce l-a întâlnit într-o fază sau alta pe Nadal. Campion deja la Australian Open şi Indian Wells, Federer a repetat „tripla” istorică obţinută în 2006, atunci când domina lumea tenisului. Interesant este că, în 2006, Federer l-a învins în finală pe actualul lui antrenor, Ivan Ljubicic. Victoria de la Miami l-a urcat pe Federer pe locul 4 în clasamentul mondial şi, în plus, i-a mărit avansul în clasamentul pe Turneul Campionilor, unde are 1.800 de puncte în faţa ocupantului locului secund, Rafael Nadal. 

Acum, pentru Federer, care a ajuns la 26 de titluri Masters, urmează o pauză mai lungă, de aproape două luni. „Nu mai am 24 de ani şi cel mai probabil nu voi juca în perioada de zgură, cu excepţia turneului de la Roland Garros. Trebuie să mă odihnesc şi să mă pregătesc bine. Vreau să rămân sănătos şi să mă distrez pe teren. Când sunt sănătos şi jocul meu este bun, aşa cum a fost în ultimele săptămâni. Pauza îmi va permite să mă concentrez pentru Roland Garros şi pentru sezonul de iarbă, care va fi dificil, dar important pentru mine”, a declarat Federer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net