Roger Federer a întinerit cu 11 ani


    Fotografii: Guliver/Gettyimages
Fotografii: Guliver/Gettyimages

Elveţianul Roger Federer continuă să scrie pagini de istorie în tenisul mondial. La vârsta de 35 de ani şi 8 luni, el a reuşit o performanţă pe care nu a mai izbutit-o din 2006: „tripla” Australian Open – Indian Wells – Miami.

În finala de la Miami, Federer l-a învins cu scorul de 6-3, 6-4 pe Rafael Nadal, devenit deja victima favorită a elveţianului în acest sezon, în care l-a învins de trei ori la rând. De altfel, toate succesele de turneu din acest an ale lui Federer au fost obţinute după ce l-a întâlnit într-o fază sau alta pe Nadal. Campion deja la Australian Open şi Indian Wells, Federer a repetat „tripla” istorică obţinută în 2006, atunci când domina lumea tenisului. Interesant este că, în 2006, Federer l-a învins în finală pe actualul lui antrenor, Ivan Ljubicic. Victoria de la Miami l-a urcat pe Federer pe locul 4 în clasamentul mondial şi, în plus, i-a mărit avansul în clasamentul pe Turneul Campionilor, unde are 1.800 de puncte în faţa ocupantului locului secund, Rafael Nadal. 

Acum, pentru Federer, care a ajuns la 26 de titluri Masters, urmează o pauză mai lungă, de aproape două luni. „Nu mai am 24 de ani şi cel mai probabil nu voi juca în perioada de zgură, cu excepţia turneului de la Roland Garros. Trebuie să mă odihnesc şi să mă pregătesc bine. Vreau să rămân sănătos şi să mă distrez pe teren. Când sunt sănătos şi jocul meu este bun, aşa cum a fost în ultimele săptămâni. Pauza îmi va permite să mă concentrez pentru Roland Garros şi pentru sezonul de iarbă, care va fi dificil, dar important pentru mine”, a declarat Federer.

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
cub dinu maxer fiul png
sergiu nicolaescu 2011 JPG
image
image
image
image
image
image
Mark Cavendish, Getty Images jpg
Cutremur Turcia, Getty Images jpg
Eric de Oliveira, Sportpictures jpg
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg