România, pe locul 6 la Campionatul Mondial de volei pentru junioare

Ultima actualizare:

    Naționala feminină de volei a României a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial U18FOTO: FIVB
Naționala feminină de volei a României a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial U18FOTO: FIVB

Voleiul românesc are viitor! Naționala feminină a României a terminat pe locul 6 Campionatul Mondial Under 18 disputat în Mexic.

Este pentru a doua oară consecutiv când țara noastră a terminat pe poziția a șasea la cea mai importantă competiție destinată acestei categorii de vârstă. Miercuri seara, în meciul decisiv pentru ocuparea locului 5 în clasamentul final, România a fost învinsă de Brazilia cu scorul de 3-0 (25-17, 25-14, 25-12). Astfel s-a încheiat parcursul bun al naționalei antrenate de Marius Macarie. De-a lungul acestui turneu final, România a obținut următoarele rezultate: 3-0 cu Puerto Rico, 3-0 cu Nigeria (prin neprezentarea adversarei), 3-2 cu Thailanda și 1-3 cu SUA în grupă. În optimi, România a trecut cu 3-2 de Slovacia, pentru ca în sferturi că piardă cu 3-0 în fața Italiei. În primul meci din turneul locurilor 5-8, româncele au obținut cea mai importantă victorie de la acest Mondial, 3-1 cu vicecampioana Europei, Turcia. Din păcate, în finala pentru locul 5, dacă îi putem spune așa, tricolorele au fost învinse cu 3-0 de Brazilia. Titlul mondial a fost cucerit de Rusia, care a învins cu 3-0 Italia în finală, iar medaliile de bronz au fost obținute de SUA, care a trecut cu 3-1 de Serbia în finala mică.

Lotul României la Campionatul Mondial Under 18 (f) – Durango (Mexic) 2021

Coordonatoare9. Iarina Axinte (CSU Tg. Mureș)7. Maria Nemeș (CTF Mihai I)Centri11. Andra Badiu Savu (CSM Lugoj)5. Tara Cristea (Dinamo)17. Dalia Vârlan (ASC Bravol Brașov)Extreme10. Paula Partnoi (Dinamo) – căpitan15. Teodora Iancu (CTF Mihai I)2. Gabriela Daniela Dumitru (Dacia Mioveni)16. Beatrice Iliescu (CNNT Craiova)Universali19. Ștefania Cheluță (CS Volei Alba Blaj)3. Mara Bratu (CSM București)Libero18. Alexandra Ion (Dinamo)Staff tehnicAntrenor principal: Marius MacarieAntrenor secund: Adrian PopescuKinetoterapeut: Sebastian RadStatistician: Mircea Gâtej

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net