România va avea alt portdrapel la Ceremonia de Deschidere a JO de la Tokyo! Simona Radiș a înlocuit-o pe Mădălina Bereș


    Simona RadișFoto: COSR / Team România / Cristi Nistor
Simona RadișFoto: COSR / Team România / Cristi Nistor

Cu puțin timp înainte de defilarea delegațiilor participante la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, în cadrul Ceremoniei de Deschidere care a început la ora 14.00, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunțat că Simona Radiş va fi portdrapelul țării noastre alături de Glinţă. Stelista o va înlocui pe colega ei de la canotaj, dinamovista Mădălina Bereş.

COSR a făcut anunțul:  “ULTIMA ORĂ: Simona Radiş, purtător de drapel al României! Simona Geanina Radiş va fi purtătorul de drapel al României, în locul Mădălinei Bereş, la ceremonia de deschidere care va începe peste câteva minute. Din cauza prognozelor meteo nefavorabile, cursele de canotaj de duminică, printre care şi calificările din probele de 8+1, au fost reprogramate a avea loc mâine dimineaţă. În aceste condiţii, Mădălina Bereş, componentă a echipajului de 8+1, va trebui să fie odihnită pentru cursa din calificări, iar ceremonia de deschire este programată a se încheia aproape de miezul nopţii”Astăzi, alături de Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş a făcut o cursă exceletă în seriile probei feminine de dublu vâsle. Cele două sportive au ocupat locul 1 și s-au calificat în semifinalele programate luni, 26 iulie. Cele două canotoare sunt printre pretendentele la medalii la canotaj.Înlocuirea portdrapelului a fost anunțată și de CSA Steaua, pe Facebook: “Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis, cu puţine minute în urmă, să o desemneze pe Simona Radiş, alături de Robert Glinţă, port-drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Din cauza vremii nefavorabile, cursele de calificare de duminică se ţin mâine, iar Mădălina Bereş, care are cursa mâine, nu mai poate lua parte astfel la ceremonia de deschidere”.

Născută în 5 aprilie 1999, la Botoșani, Simona Geanina Radiș a fost inclusă în "Samurai 2020", programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a 32-a ediție de vară a JO Tokyo 2020. În decembrie 2020, a fost desemnată de World Rowing, forul mondial de canotaj, Steaua în ascensiune a lunii (Rising Star). Antrenată de Vasile Măstăcan, ea a concurat la dublu vâsle (2x) și a înregistrat următoarele clasări pe podium la marile competiții internaționale: locul 1 la Campionatele Europene de la Varese (Italia), în 2021, locul 1 la Campionatele Europene Poznan (Polonia), în 2020, locul 2 la Campionatele Mondiale Linz (Austria), în 2019, și locul 2 la Campionatele Europene Lucerna (Elveția), în 2019.

horoscop jpg
cub andrele png
cub camelia șucu (1) png
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
celine dion jpeg
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
cub lensa animat gif
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg