S-a schimbat regulamentul de handbal! E valabil şi la JO de la Rio!

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu si colegele ei vor să ajungă la RioFoto: sportpictures.eu
Cristina Neagu si colegele ei vor să ajungă la RioFoto: sportpictures.eu

În acest weekend se vor stabili cele şase naţionale de handbal feminin care vor lua parte, alături de Brazilia, Norvegia, Angola, Argentina, Coreea de Sud şi Spania, la Jocurile Olimpice. România se luptă pentru un loc la JO, acolo unde se va folosi şi noul regulament ce intră în vigoare de la data de 1 iulie.

Pe lângă echipele calificate, la Rio vor participa şi primele două selecţionate din clasament din fiecare dintre cele trei turnee preolimpice. România e situată în a doua astfel de competiţie, acolo unde mai sunt Danemarca (locul 6 la CM 2015), Uruguay (locul 3 în America) şi Muntenegru (locul 4 la CE 2014).

Federaţia Internaţională de Handbal a modificat recent câteva dintre regulile jocului, modificările urmând a intra în vigoare la 1 iulie, aşadar vor fi luate în calcul şi la Jocurile Olimpice.

S-a introdus cartonaşul albastru, care poate fi acordat de arbitru dupa cartonasul roşu, ceea ce atrage atenţia jucătorului sau oficialului sancţionat că i se va face raport, cu explicarea în detaliu a cauzelor descalificării.

Acordarea mai rapidă a jocului pasiv, automat dupa cinci-opt pase ale echipei aflate în atac, fără să arunce la poartă. Concret, se intra direct în pasiv după aceste pase succesive.

Echipa care este în avantaj şi încearcă să pastreze rezultatul prin faulturi repetate în ultimul minut poate fi sancţionata repede, prin eliminarea jucătorului care a faultat, care vede direct roşu, iar adversarii primesc aruncare de la 7 metri.

Un jucător accidentat, întins pe podea, trebuie să fie scos în afara suprafeţei de joc, pentru îngrijiri medicale, iar pentru a putea reintra va trebui să aştepte trei atacuri ale propriei echipe, răstimp în care nu poate fi înlocuit.

Un handbalist care intră pe teren în locul portarului, pentru a crea superioritate numerică, nu mai trebuie să poarte acel tricou “special”. Dacă jucătorul nu iese însă înainte ca echipa lui să piardă mingea, atunci nu mai poate face acest lucru şi nici nu mai poate intra în semicercul portarului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net