Serena, de neînvins!

Ultima actualizare:

Meciul care a decis câştigătoarea ediţiei din 2009 a Australian Open le-a adus faţă-n-faţă pe cele mai valoroase jucătoare din ultimii ani, însă poziţiile lor actuale sunt diferite.

Serena Williams este lider mondial, în timp ce Justine Henin abia a revenit în circuit. Pe teren însă nu s-a simţit nici o diferenţă. Serena a depăşit tracul din primele trei game-uri, a revenit în forţă şi şi-a adjudecat primul set (6-4).

A fost rândul lui Justine să fie mai agresivă, iar evoluţia ei s-a concretizat pe tabelă (6-3). În setul decisiv s-a jucat cu garda jos. Două break-uri din trei succesive i-au permis Serenei să se detaşeze.

Mezina familiei Williams a terminat partida în stil de mare campioană, cu un nou punct pe serviciul belgiencei: 6-2. Ea a stabilit un nou record de victorii la Melbourne (5), la simplu feminin, în Era Open - înainte de 1969, australianca Margaret Court a reuşit 7 titluri acolo.

Descătuşată, Serena a mulţumit familiei şi fanilor pentru sprijinul acordat, iar apoi i-a strigat lui Billie Jean King, compatrioata sa, aflată în tribună: "Te-am egalat!" Referire la numărul de titluri de Grand Slam (12) câştigate de ele - înaintea lor se află Chris Evert şi Martina Navratilova (18), Hellen Wills Moody (19), Steffi Graf (22) şi Margaret Court (24).

Ca şi în 2009, Serena a reuşit eventul, câştigând şi finala de dublu alături de sora ei, Venus: 6-4, 6-3 cu Liezel Huber (SUA) şi Cara Black (Zimbabwe).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net