Serena Williams, în turul doi US Open, cu 30.000 de spectatori. Ce a spus la ceremonia de retragere

Sub ochii a aproape 30.000 de spectatori, Serena Williams s-a calificat, luni, în turul doi al tabloului de simplu la US Open. În runda inaugurală, fostul lider american a trecut de sportiva muntenegreană Danka Kovinić (80 WTA), scor 6-3, 6-3.

image

La meci au asistat, mai exact, 29.402 de oameni, consemnându-se astfel cel mai mare număr de spectatori înregistrat vreodată pe „Arthur Ashe Stadium”, la o sesiune de seară.

Victoria Serenei Williams a fost urmărită din trubine de numeroase personalităţi, precum Bill Clinton, Hugh Jackman sau Mike Tyson.

Grație victoriei sale, în această fază a competiției, Serena Williams a devenit a patra jucătoare, care câștigă un meci într-un turneu de Grand Slam, atât în adolescență, la 20 de ani, la 30 de ani și la 40 de ani. Sportiva s-a adăugat grupului select, din care fac parte Navratilova, Krumm și Venus Williams. De altfel, americanca nu a pierdut niciodată în primul tur la US Open, în cele 21 de apariții, cucerind competiția de șase ori. 

În runda următoare, pentru un loc în turul trei, Serena Williams o va întâlni pe sportiva din Estonia Anett Kontaveit (2 WTA). Aceasta din urmă a reușit să treacă, în primul tur, de Jaqueline Cristian (77 WTA).

Ultimul tren pentru Serena Williams

Miza Serenei Williams la US Open-ul din 2022 este una uriașă: turneul de Grand Slam este ultimul tren pentru sportiva din SUA, prin care poate egala recordul all-time de la această categorie - 24, deținut de Margaret Court.

După meciul câștigat la US Open, Serena Williams a fost aplaudată de oamenii din tribune minute în șir, fiindu-i organizată, apoi, o ceremonie în cinstea retragerii deja anunțate. 

„Port roz, în această seară, pentru că știu că e culoarea favorită a Serenei. Ne-am cunoscut în aprilie 1988. 200 de copii am văzut atunci și știam că are 16 ani, am întrebat-o dacă poate servi, mi-a spus că poate, bineînțeles. Mama ei era și ea acolo. Atunci i-am spus să nu schimbe nimic la această execuție. A fost cel mai frumos serviciu pe care l-am văzut vreodată și am văzut mult tenis la viața mea.

Ești neînfricată, urăști să pierzi, te admir enorm pentru asta. M-ai impresionat prin felul autentic de a fi. Îți mulțumesc pentru felul în care te-ai manifestat pentru egalitate, pentru incluziune socială, mai ales pentru lupta femeilor, mai ales ale femeilor de culoare. Mulțumesc pentru că ai împărțit cariera ta cu noi. Te admirăm cu toții și te iubim”, a declarat Billie Jean King la ceremonia de retragere.

„Vreau ca oamenii să înțeleagă cât de greu a fost pentru mine”

„Am încercat întotdeauna să fac tot ce pot mai bine. Am fost de atât de multe ori prezentă pe această arena, am vrut să-i respect pe toți cei de aici și să-i fac fericiți. Energia voastră m-a purtat spre victorie. A fost o decizie atât de grea (cea a retragerii) pentru că eu cred că atunci când ai o pasiune atât de mare, uneori îți vine greu să faci asta, să renunți. Îți pui întrebarea ce voi face în continuare.

Vreau să mai fac un copil, asta e un bonus. A venit timpul, mi-am spus că am o familie, am o viață împlinită. Mi-am dorit mereu să evoluez. Am compania mea, Serena Ventures, am investit foarte mult în viața femeilor și asta îmi propun în continuare. Vreau să petrec mai mult timp cu familia. E un fel de Serena 2.0. M-am updatat, ca să zic așa.

Vreau că oamenii să înțeleagă cât de greu a fost pentru mine. E foarte important să dai tot ce ai mai bun, indiferent de momentele mai slabe prin care treci. E important să te ridici mereu și am făcut asta pentru că am crezut enorm că pot face mereu totul. Nu știu ce va face Venus, dar pentru mine se termină aici.

De abia aștept să mă trezesc și să nu mă gândesc că trebuie să plec pe teren pentru a mă antrena. Vreau să ies la alergat cu soțul meu și cu fiica mea și să ne distrăm împreună. O să-mi lipsească publicul, dar cred că acest gol îl voi umple cu dragostea celor din familie. Vă iubesc pe toți, voi puteți să continuați să mă iubiți și să mă sprijiniți", a spus Serena Williams la ceremonia de pe teren.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net