Simona Halep a triumfat la Wimbledon 2019: ”A fost cel mai bun meci al vieții mele!”


    Simona Halep a îngenunchiat pe iarbă după ultimul punct al finalei cu Serena WilliamsFoto: EPA-EFE
Simona Halep a îngenunchiat pe iarbă după ultimul punct al finalei cu Serena WilliamsFoto: EPA-EFE

Nici măcar o oră (56 de minute) n-a durat finala ediției 2019 a probei feminine din cadrul turneului de Mare Șlem de la Wimbledon. Un record pentru acest nivel. Și după ce i-a administrat un sec 6-2, 6-2 Serenei Williams, Simona Halep a îngenunchiat pe iarba arsă de soare a Terenului Central de la All England Lawn Tennis and Croquet Club. ”Mi-am simțit picioarele moi după ce am câștigat ultimul punct”, a mărturisit prima campioană a României în turneul londonez.

Ajunsă în sala principală de conferintă a centrului de presă, după ce a trecut prin balconul ”Centralului” pentru a fi ovaționată de mulțimea de fani, Simona Halep a răspuns cu zâmbetul pe buze multitudinii de întrebări ale reporterilor de pretutindeni. Și spre deosebire de ediția din 2014 a turneului, când era chestionată mai degrabă asupra operației pe care o suferise în adolescență, aceea la sâni, de data aceasta toți au dorit să afle cum de a fost posibil ca Halep, o româncă, să o învingă atât de clar pe favorita neutrilor și a americanilor, Serena Williams. "Cu siguranță, acesta a fost cel mai bun meci al vieții mele. A juca împotriva Serenei nu este niciodată ușor. Sunt foarte mândră de jocul meu de astăzi și de întregul turneu", a mărturisit Simona, iar apoi a intrat în detalii, explicând care a fost tactica adoptată de ea în această finală: "Am știut că trebuie să fiu agresivă. Să fiu sută la sută pe fiecare minge. Am știut că nu trebuie să o las să revină în meci deoarece este atât de puternică încât știe cum să gestioneze fiecare moment. Am hotărât în această dimineață cum trebuie să joc împotriva ei. Știam exact ce trebuie să fac pentru a o pune în dificultate. Să nu o las să-și facă jocul ei”.

Simona Halep s-a uitat la tabelă pe finalul primului set și și-a spus: ”E 5-2... E real!”

Cinci ani s-au scurs de la semifinala din 2014, pierdută în fața lui Eugenie Bouchard, după acea accidentare la picior. Cinci ani s-au scurs de atunci și astăzi Simona Halep este campioană aici, la Wimbledon. Însă constănțeanca nu s-a gândit prea mult la meciurile trecute. Poate că și-a amintit puțin de disputa de la Singapore, tot de acum cinci ani, când i-a administrat Serenei un neverosimul 6-0 în meciul câștigat în grupele Turneului Campioanelor. "Am avut acea imagine în capul meu. În dimineața aceasta și ieri m-am gândit numai la meciul acela. N-a contat absolut niciunul din cele pe care le-am pierdut. Am crezut cu adevărat că există șansa de a face același lucru”, a declarat Simona, care apoi a dezvăluit ce a simțit pe finalul primul set: ”M-am uitat la tabelă. Mi-am spus că este 5-2 și că e real. Apoi am jucat fiecare minge. Nu m-am gândit deloc la scor”. Cum de altfel nu s-a gândit nici la trofeu înainte de finală. Și-a propus să joace ca de obicei. Să lupte pentru fiecare minge.La final, Simona Halep a căzut în genunchi pe iarba tocită și îngălbenită de la vremea nefiresc de caldă de la Londra, din ultima perioadă. "Mi-am simțit picioarele foarte moi după ce am câștigat ultimul punct. Nu știam cum am să reacționez... Am făcut ceea ce am simțit. A venit din interiorul meu. Este greu să descriu momentul trăit atunci. Simți doar lumina. Simți că totul este frumos și încerci să te bucuri ".

Campioană la Wimbledon - o premieră pentru România, la simplu, în întrecerea seniorilor (fete și băieți, deopotrivă) -, Simona Halep nu conștientizează încă dimensiunile izbânzii sale. Nu știe nici măcar ce se va întâmpla la sosirea ei în țară. ”Probabil că va fi la fel ca după Roland Garros, anul trecut”. Știe, însă, că după o scurtă vacanță o va lua de la capăt. Va trece Oceanul și va juca circuitul american, acolo unde are de apărat ceva puncte. Până atunci, însă, vrea să se bucure de această mare victorie. Și se pregătește de ”Dineul jucătorilor” care se va desfășura mâine seară, după finala masculină și aceea de la dublu mixt. 

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
image
image
image
image
image
image
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg