Simona Halep, de la aeroport, la mormântul vărului

Ultima actualizare:
Nicia Arghir
Nicia Arghir

Familia Simonei Halep a fost puternic zdruncinată la începutul lunii martie, după ce Nicia Arghir, văr primar cu tenismena, şi-a pus capăt zilelor. Măcinat de datorii, bărbatul în vârstă de 29 de ani nu a mai găsit soluţia pentru a ieşi din criza financiară cauzată de patima jocurilor de noroc şi s-a sinucis. Simona se afla în acel moment în SUA, unde participa la Indian Wells şi a decis să continue turneul, pe care l-a şi câştigat, în amintirea vărului ei.

Luna martie a început cum nu se putea mai prost pentru Simona Halep şi familia ei.


    Nicia Arghir
Nicia Arghir

Nu vorbim din punct de vedere sportiv, ci personal. Sportiva a primit o veste cruntă în timp ce se afla în Statele Unite ale Americii şi participa la turneul de la Indian Wells. Vărul ei primar, Nicia Arghir, s-a sinucis.

Iniţial nu s-a ştiut care ar fi fost cauzele care l-au determinat pe tânărul de 29 de ani să facă acest gest. Ulterior, familia şi anchetatorii au pus cap la cap informaţiile care le-au venit şi au ajuns la concluzia că Nicia Arghir, instructor de tenis în Constanţa, s-a omorât pentru că nu mai ştia cum să facă faţă datoriilor. Împrumutase sume uriaşe, de ordinul zecilor de mii de euro, de la cămătari, pentru patima sa: jocurile de noroc.

Simona Halep a aflat de la părinţi ce s-a întâmplat cu Nicia şi, în amintirea lui, a  decis să meargă mai departe şi că joace la turneul american. Şi bine a făcut, pentru că românca a cucerit trofeul şi i-a dedicat reuşita vărului ei. ”Este o situaţie dureroasă pentru toată lumea, pentru mine şi pentru familia mea. Am vrut să joc acest turneu pentru că el iubea tenisul. A jucat şi el mulţi ani. Am decis să vin aici, pentru că a fost puţin mai uşor să trec peste această situaţie. Vreau să îi dedic această victorie, pentru că iubea tenisul şi pentru că era foarte talentat”, a mărturisit la momentul respectiv Simona.

Puţini ştiu însă cât de apropiată era de fapt Halep de vărul sinucigaş. ”Toată ziua erau împreună. El stătea la o stradă distanţă faţă de Simona şi nu era ocazie să iasă afară şă nu fie toţi trei, Simona, fratele ei, Nicu, şi Nicia. Când erau mici se jucau mai mereu împreună orice fel de joc cu mingea. Nu le lipsea niciodată”, ne-a povestit Mariana Chirilă, cea care i-a fost învăţătoare în şcoala gimnazială sportivei.

”Simona ţinea enorm la el. Ştiu că l-a ajutat în multe situaţii şi erau foarte apropiaţi, deşi, în ultimul timp, nu se mai vedeau atât de des pentru că ea este mai mult plecată şi ajunge foarte rar acasă”, ne-a mai precizat aceasta.

Locul de veci e plin cu flori

Apropiaţii l-au descris pe Nicia Arghir ca fiind o persoană extrem de cumunicativă, veselă şi expansivă. Prietenii nu  şi-au imaginat niciodată că acesta ar putea recurge la un gest extrem. Mai mult decât atât, ei au povestit că Nicia nu era tipul de om slab, din contră, el era cel care îi îmbărbăta pe toţi şi îi încuraja în momente dificile. Prietenii nu l-au părăsit pe Nicia nici după ce acesta a trecut în lumea celor drepţi. Mormântul lui este acoperit de flori şi, lângă cruce, lumânările sunt aprinse în permanenţă.

Fanii au aplaudat-o pe Simona la aeroport
Fanii au aplaudat-o pe Simona la aeroport

Pregătește sezonul de zgură

După câteva zile de pauză, Halep o să participe la trei turnee foarte importante pe zgură înainte de Roland Garros, acolo unde anul trecut a jucat finala. Va începe cu Stuttgart, programat în perioada 20-26 aprilie. Apoi va veni ”dubla” Madrid – Roma. La Madrid, turneu care va avea loc în perioada 2-9 mai, ea este şi pe afiş, alături de Roger Federer. În Spania are de apărat finala jucată anul trecut contra Mariei Sharapova. Turneul de la Roma e în săptămâna imediat următoare, 11-17 mai.

Simona Halep nu va juca în Fed Cup

Obosită, dar mulțumită și cu zâmbetul pe buze. Așa a revenit ieri în țară Simona Halep, după ce și-a încheiat aventura în Statele Unite ale Americii. Câștigătoare la Indian Wells și semifinalistă la Miami,tenismena a fost așteptată la aeroportul ”Henri Coandă” de fratele Nicu și tatăl, Stere. Lângă ei, peste 50 de fani au întâmpinat-o pe Simona cu flori și aplauze, i-au cerut autografe și s-au pozat cu ea.

Simona a fost îmbrăţişată de  tatăl ei, Stere
Simona a fost îmbrăţişată de tatăl ei, Stere

”Sunt foarte obosită, dar fericită că am venit acasă”, a spus Halep, încântată de dragostea arătată de fani. ”Vreau să le mulțumesc mult tutoror celor care m-au sprijinit și mă susțin. Încrederea lor îmi dă forță să merg mai departe”, le-a transmis ea.

Simona a făcut și un anunț referitor la prezența ei la Cupa Davis. Așa cum Click! a anunțat încă de acum o săptămână, ea nu va face parte din echipa României în confruntarea cu Canada.


    Simona a fost îmbrăţişată de  tatăl ei, StereFoto: Roberto Sălceanu
Simona a fost îmbrăţişată de tatăl ei, StereFoto: Roberto Sălceanu

”Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart, dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo”, a  spus Simona. Echipa de Fed Cup a României va întâlni formaţia Canadei, în deplasare, în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Meciul va avea loc în perioada 18-19 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net