Simona Halep păstrează tradiția ca să aibă noroc anul viitor

darren cahill patrick mcenroe comentator espn turneul campionilor jpeg
Darren Cahill în cabina de comentatori de la Londra, alături de Patrick McEnroe

Ca în fiecare an, Halep se pregătește în stațiunile din România pentru viitorul sezon.

Vacanța s-a terminat pentru Simona Halep. A doua jucătoare a lumii a reluat pregătirile cu un cantonament deja tradițional: cel montan, efectuat în stațiunile din România.

image
Noiembrie 2013. Simona Halep la Poiana Brașov, unde a făcut o pregătire comună cu Sorana Cîrstea, Horia Tecău și alți campioni români

Ca în fiecare an, Simona Halep a început pregătirile pentru noul sezon cu zece zile de ”chin” sub supravegherea și îndrumarea preparatorilor fizici. Căci în această perioadă tenisul este uitat, locul rachetei și al fileului fiind luat de pista de atletism, de pantele pe care le urcă în sprint până la epuizare sau de ședințele de pregătire fizică specifică. Totul pentru a pregăti așa cum se cuvine noul sezon, în care Simona are gânduri mari. Chiar dacă nu o spune răspicat, românca se gândește cu încredere la posibilitatea cuceririi primului titlu de Grand Slam din carieră, iar pentru asta e nevoie de o condiție fizică de fier. Iar ea a dovedit de atâtea ori că are o pregătire fizică fără cusur, secretul acesteia constând, printre altele, și în aceste cantonamente montane pe care le respectă întocmai de când era junioară. Indiferent de locul ocupat în clasament sau de banii adunați în cont, Simona nu a dat niciodată stațiunile montane din România pe alte locații.

An de an, a doua jumătate a lunii noiembrie a găsit-o la Poiana Brașov, acolo unde a pus bazele performanțelor viitoare. Dacă anul trecut pe vremea asta se antrena între nămeți, anul acesta pare a fi mult mai propice antrenamentelor în aer liber.

image
Noiembrie 2014. Simona și-a continuat pregătirile în ciuda zăpezii căzute la Poiana Brașov

În această perioadă, Simona e însoțită de preparatorul fizic Theo Cercel, de Andrei Cristofor, care e specialist în recuperare și fizioterapie, și de Andrei Cociașu, care este și el preparator fizic și se pregătește cot la cot cu Simona tocmai pentru a scoate maximum din fiecare ședință de antrenament. În ceea ce privește sezonul viitor, acesta se pare că va debuta în forță pentru Simona, chiar în prima săptămână a anului 2016. Ea ar fi înscrisă nu doar la Sydney – unde deja a fost anunțată ca starul competiției feminine, ci și la Brisbane, turneul australian programat în startul sezonului. Însă, deocamdată, chiar dacă a fost confirmată de anumite surse, prezența ei la această competiție nu a fost comunicată în mod oficial de organizatori. Ceea ce se știe este că vor fi sigur pe teren Maria Sharapova, Garbine Muguruza și Samantha Stosur. Totul va culmina, în finalul lunii ianuarie, cu prezența la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Antrenorul ei e la Londra

Simona Halep alături de echipa ei, înaintea unui nou antrenament jpeg
Darren Cahill în cabina de comentatori de la Londra, alături de Patrick McEnroe

Australianul Darren Cahill, cel care a semnat pentru a fi antrenorul Simonei Halep pentru sezonul 2016, nu o însoțește pe româncă la munte. El se află la Londra, acolo unde comentează partidele din cadrul Turneului Campionilor. Așa cum s-a convenit, el va putea să își desfășoare în paralel cu activitatea de antrenor al Simonei și rolul de commentator al postului ESPN, cel care deține majoritatea drepturilor tv ale competițiilor majore. E de așteptat ca el să ajungă în România în cursul săptămânilor viitoare, știut fiind faptul că Simona se simte cel mai bine când se antrenează acasă, în România.

Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
2 alexandru arsinel jpg jpeg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
Fosa septică din Alunu - Vâlcea în care a murit un elev în 2014 Foto Adevărul
Regina Elisabeta jubileu
image
image
image
image
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg
Simona Halep, EPA jpg
Mihaela Evi, antrenoare de handbal. Foto: colaj - Facebook
dinamo supercupa castigatoare jpg