Simona Halep s-a retras înaintea semifinalei cu Jaqueline Cristian

11 noiembrie 2021
article img
Simona HalepFOTO: EPA

Simona Halep a ratat șansa de a cuceri un titlu în anul 2021. Ea s-a retras înaintea meciului din semifinalele turneului WTA de la Linz, contra unei alte românce, Jaqueline Cristian, însă deja își îndeplinise obiectivul pentru care mersese în Austria: acela de a reveni în Top 20 WTA.

Motivul retragerii a fost anunțat pe rețelele de socializare de Simona Halep: o accidentare la genunchi. “Din nefericire nu pot juca în semifinale, după ce m-am accidentat la genunchi la meciul de miercuri. Aş face orice ca să pot juca, dar este inflamat şi dureros şi să joc ar înrăutăţii situaţia. Le mulţumesc organizatorilor turneului şi fanilor de aici, de la Linz, pentru o săptămână fantastică. Sper că voi reveni!”, a scris Halep. Ea ar fi urmat să joace aseară, în semifinale, contra unei alte românce, Jaqueline Cristian. Clasată pe locul 100 în lume la începutul săptămănii, aceasta s-a calificat astfel în prima finală WTA a carierei. Grație acestui rezultat, ea și-a asigurat un salt până pe locul 73 în lume. Iar dacă o va învinge azi în finală pe americanca Alison Riske, beneficiară a abandonului compatrioatei ei, Danielle Collins, după ce a câștigat primul set cu 7-5, atunci va urca până pe poziția a 61-a, cu un loc în spatele Irinei Begu!

Revenind la Halep, să spunem că aceasta, în afara regretului de a fi încheiat primul an din 2012 încoace fără un trofeu WTA, are satisfacția de a-și fi atins obiectivul participării la Linz: acela de a reveni în Top 20 mondial. Ea ocupă chiar locul 20 și acolo va rămâne până la finalul anului, ceea ce este extrem de important în perspectiva relației cu sponsorii, care încheie contracte pe baza poziționării de la sfârșitul sezonului. Și altfel negociezi când ești între cele mai bune 20 de jucătoare…