"Simona trebuie să meargă pe stradă cu bodyguard" Hărţuitorul lui Halep, analizat de psihologi!
Celebritatea are preţul ei, iar Simona halep a resinţit din plin acest lucru în ultimele zile. Faptul că este în centrul atenţiei la acest moment, i-a făcut pe unii, mai slabi de înger, să le încolţească în minte scenarii şi obsesii sexuale.
Doi specialişti, consultaţi de www.ziarulring.ro care au dat un verdict destul de crunt. Simona Halep a devenit un fenomen şi susţinători sau critici se află în toată lumea. Cele 1,1 milioane de like-uri pe care le-a adunat pe Facebook, într-un an de zile, spun cât de admirată şi apreciată este Simona. Dar pentru unii s-ar părea că a devenit obsesie. Tenismena s-a ales cu un fan care a depăşit limitele normalului. După postările pe Twitter, se pare că ar fi vorba de un psihopat în toată regula, după cum au explicat profesioniştii în domeniu pentru ziarul "Ring". Danezul Jesper Andreassen, care până acum ceva timp în urmă era un simplu fan, s-a transformat brusc în momentul în care în presă a apărut informaţia că "idolul” lui se va căsători. Şi au început mesaje incredibile de ameninţare directă către Simona. Dacă pe 12 martie danezul scria: "Campioana mea - să fii puternică - să simţi putere pentru a merge înainte. Nu încetez niciodată să îţi transmit dragostea mea. Simona, tu meriţi tot ce este mai bun. Eşti o persoană minunată”, de câteva zile totul s-a transformat în mintea lui: "Simona Halep - Eşti o târfă fără inimă (...) Suntem la tiebreak - Te distrug - Încearcă iadul meu, vei muri. M-ai pierdut. (...) Cel mai mare fan nordic”.
Chiar dacă aceste violenţe sunt, deocamdată, verbale, nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat la 30 aprilie 1993 cu sârboaica Monica Seleş, care a fost înjunghiată mişeleşte în timpul unui meci de tenis. Se poate ajunge la aşa ceva şi în cazul Simonei? "Psihopatul acţionează în două etape. În prima, urmăreşte pe conturile de socializare, pe stradă, are fixaţii pentru o anumită persoană. Este laudativ, vorbeşte foarte frumos despre persoana pe care o are în vizor, de fapt, victima lui. Are o relaţie imaginară cu ea, însă, în momentul când se simte trădat, cum este cazul şi acestui danez, devine agresiv şi foarte periculos. Este clar că victima nu mai are certitudinea siguranţei pentru că el poate trece la faza în care poate acţiona fizic. Este un demers mai greu, ţinând cont că Simona este o persoană publică, însă ea de acum încolo trebuie să fie mereu în gardă. În mintea obsedatului sexual, căci despre un caz de genul acesta vorbim, el reprezintă tot ceea ce are nevoie ea, asta îşi imaginează. Se poate merge şi până la crimă dacă obsesia este atât de mare, sunt exemple în istoria umanităţii. În momentul în care ştii că ai pe urmele tale astfel de persoane, trebuie să fii precaută, să ai grijă de spatele tău. Faptul că şi-a şters mesajele de pe cont arată un moment de luciditate. Simona trebuie să depună o plângere la poliţie pentru a-l opri pe acest psihopat”, a declarat, pentru "Ring”, psihologul Anca Elena Boalcă.
Expertul în criminalistică Tudorel Butoi consideră că Simona Halep trebuie să-şi angajeze gărzi de corp care să o protejeze în permanenţă. "Ne aflăm în faţa unui potenţial pericol care nu trebuie sub nicio formă minimizat sau neglijat. Asta pentru că există o anumită categorie, o tipologie de mare pericol şi risc în care se află delirantul erotomaniac. Acesta tip de delirant îşi propune ţinte în rândul persoanelor publice, în general, şi nu se lasă până nu ajunge în preajma victimei să îi ia un autograf, să schimbe câteva cuvinte, să o atingă pe persoana respectivă, să rămână cu ceva suvenire. Însă asta nu ar fi nimic, deoarece ajung să-i «asasineze» moral pe aceşti oameni. E-mailuri, scrisori cu nemiluita, acostări ale acestora. În zona micuţei Simona Halep, fizic vorbind, acest psihopat care nu-şi poate controla pornirile, care prin postările multiple arată presiunea interioară, trebuie să fie protecţie maximă. I-aş recomanda Simonei ca în toate ieşirile pe care le va face să aibă bodyguard. Acest tip de psihopat este imprevizibil, plus că este şi mincinos, în sensul că se laudă în cercurile sale că vorbeşte cu ea, că au o relaţie în toată regula. Fantasma aceasta erotică o hiperbolizează, şi toate astea vin dintr-un complex de inferioritate care, împreună cu obsesia sexuală, dă naştere unui monstru”, a comentat, pentru "Ring”, prof. dr. în criminalistică Tudorel Butoi.