Sinuciderea vărului, cauza înfrângerilor

Ultima actualizare:

    Foto: AP
Foto: AP

Criticată de mulţi pentru rezultatele slabe din ultima perioadă, Simona Halep a făcut avut un motiv serios pentru care nu s-a mai putut concentra. A fost marcată mai mult decât a lăsat să se vadă de sinucidrea vărului ei, Nicia Arghir.

Halep, care e cap de serie numărul 2 la Toronto, a făcut un adevărat tur de forţă printre ziariştii aflaţi în Canada. Evident, cum toată lumea a întrebat-o care este cauza declinului de formă din sezonul de primăvară-vară, ea a decis că e timpul să dea cărţile pe faţă: momentele grele prin care a trecut familia ei în primăvară au marcat-o mai mult decât credea.

„Am jucat foarte bine la Indian Wells şi la Miami. Am avut momente grele în familia mea atunci şi cred că am fost obosită apoi. Nu mi-am dat seama că jucam cu puterea interioară şi nu cu mintea, pentru că mintea mea era altundeva. Cred că am fost obosită psihic”, a declarat Halep, referindu-se la sinuciderea vărului ei, Nicia Arghir, la vârsta de 29 de ani. Între Simona şi Nicia, vărul ei primar, era o prietenie ca între frate şi soră, cei doi, alături de fratele Simonei, Nicolae, crescând, practic, împreună. Atunci când erau copii nu doar că se jucau mereu împreună, dar erau tot timpul unul în casa celuilalt. De aceea, sinuciderea lui Nicia, de la începutul lunii martie, a fost un şoc pentru toată lumea.

Tragicul eveniment a avut loc chiar înainte ca Simona să debuteze la Indian Wells, turneu pe care i l-a şi dedicat după cucerirea titlului. Decesul vărului său nu a afectat-o doar pe Halep, ci întreaga familie. Mama ei, sora mamei lui Nicia, a fost extrem de afectată. Aflată în doliu şi dorind să fie alături de rudele ei, Stania Halep nu şi-a mai însoţit fiica la turnee, lucru pe care jucătoarea noastră l-a resimţit din plin. 

Acum, totul a reintrat în normal pentru Simona. Ea a decis să petreacă patru săptămâni în România, renunţând la ideea unei vacanţe în străinătate tocmai pentru a putea depăşi perioada grea. 

A fost eliminată la dublu

Simona Halep a debutat marţi seara la Troronto, însă în proba de dublu. Alături de rusoaica Daria Gavrilova, Simona a fost învinsă cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi opt minute, de cuplul Darija Jurak/ Raquel Kops-Jones (Croaţia/SUA). Aseară, după închiderea ediţiei, Halep a jucat în turul secund al probei de simplu, contra fostului lider mondial, Jelena Jankovic. În funcţie de rezultatul pe care îl va înregistra la acest turneu, Simona poate cădea de pe locul 3 pe 5. Ea ar putea fi depăşită în clasamentul mondial de cehoaica Petra Kvitova şi de daneza Caroline Wozniacki.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net