Situația lui Nadal pare că se complică: ibericul și-a anulat următorul turneu

Chiar când părea că și-a revenit și s-a recuperat după accidentarea care l-a ținut pe bară aproape un an, Rafael Nadal a anunțat că nu poate onora participarea la turneul de la Doha, care va începe peste câteva zile, pe 19 februarie.

Rafael Nadal speră să fie recuperat complet pentru sezonul de zgură (FOTO: EPA)
Rafael Nadal speră să fie recuperat complet pentru sezonul de zgură (FOTO: EPA)

După ce a reușit să pună capăt perioadei lungi în care a lipsit din „sportul alb” și a participat, luna trecută, la turneul Brisbane Open, Rafael Nadal avea programat, între 19-24 februarie, Doha Open. În cele din urmă, însă, ibericul s-a văzut nevoit să nu mai participe, existând, totuși, speranțe să poată evolua la Indian Wells, competiție prevăzută între 6 și 17 martie.
„Mi-ar fi plăcut să joc la Doha, unde echipa turneului, precum şi fanii extraordinari din Qatar, m-au susţinut întotdeauna foarte mult. Din păcate, nu sunt pregătit să concurez şi nu voi putea veni la Doha, unde mi-am dorit cu adevărat să fiu şi să joc din nou după acea victorie de neuitat, din 2014. Mă voi concentra să continui să muncesc pentru a fi pregătit pentru turneul demonstrativ din Las Vegas şi pentru uimitorul turneu de la Indian Wells”, a transmis Nadal prin intermediul platformei X, fosta Twitter. 

Asocierea lui Nadal cu Arabia Saudită, motiv de controverse

Dincolo de evoluțiile din teren, numele lui Nadal a fost „târât” și într-o controversă, tenismenul spaniol fiind numit un fel de ambasador al federației de tenis din Arabia Saudită, la jumătatea lunii ianuarie, context în care au apărut voci „dezaprobatoare” că s-ar dori „spălarea imaginii” acestei țări. Ibericul a oferit replica, numind-o pe Arabia Saudită „o țară cu un mare potențial”.
„Nu cred că Arabia are nevoie de mine pentru «a-și spăla imaginea», este o țară care s-a deschis spre lume și este o țară cu un mare potențial. (...) Sentimentul este că totul se cumpără cu bani, iar acum Rafa s-a vândut și el banilor”, a comentat fostul lider al tenisului mondial masculin, care a mai spus: „Continui să joc tenis pentru că iubesc acest sport. Dar, dincolo de joc, vreau să ajut ca tenisul să se dezvolte în întreaga lume, iar în Arabia Saudită există un potențial real. (...) Sunt lucruri care trebuie îmbunătățite, fără îndoială, este o țară care a rămas în urmă în multe privințe, motiv pentru care s-a deschis, în ultima vreme. Dacă țara nu va realiza evoluția pe care cred că trebuie să o urmeze în următorii 10, 15 ani, vă voi spune că m-am înșelat complet”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net