Racheta lui Nadal, vândută cu 109.000€. Cum stă față de Djoković și Federer

Ultima actualizare:

Numele lui Rafael Nadal a stârnit entuziasm la o licitație, organizată la începutul acestei săptămâni, în cadrul căreia racheta cu care a reușit punctul final la triumful de la Roland Garros, în 2007, a fost vândută cu impresionanta sumă de 109.000 de euro, fiind între cele mai scumpe din lume.

Racheta cu care Nadal a scris istorie, în 2007, a fost la mare căutare (FOTO: EPA)
Racheta cu care Nadal a scris istorie, în 2007, a fost la mare căutare (FOTO: EPA)

Ibericul a folosit-o în ultima parte a finalei de la Open-ul Franței, câștigată cu 6-3, 4-6, 6-3, 6-4 în fața unuia dintre marii săi rivali de la momentul respectiv, Roger Federer - la momentul respectiv, era al treilea titlu de Grand Slam și al treilea consecutiv pe zgura pariziană, unde deține recordul absolut, numărând 14 titluri, ulterior racheta fiind găzduită de Muzeul Australian al Tenisului, care s-a închis însă recent.
Racheta lui Nadal se dovedește a fi cea de-a treia cea mai valoroasă din tenisul masculin - doar că, pe primul loc se situează tot una de-a lui, cea folosită în triumful uimitor de la Australian Open 2022, după o finală memorabilă cu rusul Daniil Medvedev, în care a revenit miraculos de la 0-2 la seturi - aceea a fost vândută cu 126.000 de euro. Pe locul secund se situează o rachetă de-a lui Billie Jean King, folosită în 1973, care a fost cumpărată cu 115.000 de euro.

Racheta spartă de Serena Williams, vândută cu 17.500 de euro

Comparativ, racheta cu care Novak Djoković a câștigat Open-ul Franței, în 2016, a fost cumpărată la o licitație pentru 99.000 de euro. De asemenea, o rachetă de tenis folosită de elvețianul Roger Federer în finala Open-ului Franței, din 2011, împotriva lui Rafael Nadal a fost vândută la o licitație similară cu aproximativ 46.000 de euro. Totodată, racheta spartă a Serenei Williams, în înfrângerea de la US Open, din 2018, în fața japonezei Naomi Osaka, a fost vândută cu 17.500 de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net